Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2017,
15.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Robert Beguš Riko Ribnica

Torek, 18. 4. 2017, 15.15

6 let, 6 mesecev

Robert Beguš ni več trener Ribnice

Ribnico zapustil trener, ki je poskrbel za rokometno evforijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
riko ribnica robert begus beguš | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometni klub iz Ribnice je zapustil dolgoletni trener Robert Beguš. Rokometaše, ki so prejšnji konec tedna po dveh porazih na pokalnem zaključnem turnirju osvojili zadnje (četrto) mesto, bo do konca sezone vodil dozdajšnji pomočnik Damjan Škaper.

Dva zaporedna poraza na sklepnem dejanju pokalnega tekmovanja, ki je bilo prejšnji konec tedna v Mariboru in osrečilo celjski tabor, sta poskrbela za veliko spremembo pri ribniškem rokometnem klubu. Robert Beguš je bil tako razočaran, da je po štirih letih uspešnega vodenja članske ekipe RD Riko Ribnica podal odstopno izjavo. Posloviti se je nameraval po koncu sezone, po neuspešnem nastopu v Mariboru pa si je premislil.

Nasledil ga bo pomočnik

Uprava društva je v ponedeljek sprejela njegov odstop. "Robertu Begušu se zahvaljujemo za štiriletno delo v Ribnici in mu želimo uspešno nadaljevanje trenerske poti," so sporočili Ribničani, ki so v zadnjih letih pod vodstvom Beguša spisali rokometno pravljico. V državnem prvenstvu so dosegali dobre rezultate in se vsakič uvrstili med najboljših pet. Lani so zaostali le za dvema tekmecema in se veselili zgodovinskega tretjega mesta, v tej sezoni pa dosegli preboj še v Evropi, kjer so si z ekipo, sestavljeno zlasti iz domačih fantov, zagotovili igranje v skupinskem delu pokala EHF. Po šestih tekmah so ostali brez točk.

Ribničani so v zadnjih sezonah poskrbeli za veliko rokometno evforijo. | Foto: Danilo Kesič Ribničani so v zadnjih sezonah poskrbeli za veliko rokometno evforijo. Foto: Danilo Kesič

V mestu, znanem po suhi robi, je tako v slačilnici članske ekipe RD Riko Ribnica zapihal nov rokometni veter. Na trenerski stolček je sedel Damjan Škaper, donedavni pomočnik Beguša.

Beguš ima bogate izkušnje s trenerskim delom v moškem in ženskem rokometu. Bil je tudi selektor ženske izbrane vrste, vodil je Olimpijo, Krim in Škofljico, delo v Ribnici pa je v sezoni 2013/14 začel s četrtim mestom v prvenstvu.

 

 

Ne spreglejte