Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2022,
17.07

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Szeged Rk Celje Rokometna liga prvakov

Ponedeljek, 28. 11. 2022, 17.07

1 leto, 4 mesece

rk celje pivovarna laško pred domačo tekmo s szegedom

Tekma velikega vložka za Celjane: Nedelja je bila dobra popotnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
RK Celje Pivovarna Laško : Barcelona | Celjani se bodo v sredo še drugič v enem tednu pomerili s Szegedom. Tokrat doma. | Foto Guliverimage

Celjani se bodo v sredo še drugič v enem tednu pomerili s Szegedom. Tokrat doma.

Foto: Guliverimage

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so sredi minulega tedna proti tradicionalnim mednarodnim tekmecem iz Szegeda visoko izgubili s 27:36. V sredo jih čaka še drugi medsebojni dvoboj v skupinskem delu evropske lige prvakov proti madžarskemu rokometnemu velikanu, ki se bo v dvorani Zlatorog pričel ob 18.45.

V mestu grofov se zavedajo pomembnosti dvoboja. V primeru poraza proti slovensko obarvanemu Picku iz Szegeda, kjer igrajo Dean Bombač, Matej Gaber, Borut Mačkovšek in Mario Šoštarić, bo slovenski prvak bržkone zapravil vse možnosti za preboj na odločilne tekme.

V tem primeru bo zaostanek za najbližjim zasledovalcem na šestem mestu, ki prinaša napredovanje, narasel na štiri točke, kar pa je za mlado in neizkušeno celjsko zasedbo lahko že prevelik zalogaj pred zadnjimi šestimi tekmami proti zares imenitnim tekmecem, kot so španska Barcelona, poljske Kielce, francoski Nantes, danski Aalborg, nemški Kiel in norveški Elverum.

"Ključno bo, da odpravimo napake, ki smo jih naredili na Madžarskem"

Izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića, ki so v dosedanjem delu senzacionalno premagali tekmece iz Kiela, na drugih tekmah pa igrišče zapustili sklonjenih glav, so v generalki za sredin mednarodni dvoboj v svojem Zlatorogu v ligi NLB zanesljivo premagali Riko iz Ribnice z 39:31.

Varovanci Alema Toskića upajo, da bodo zminimalizirali napake. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Varovanci Alema Toskića upajo, da bodo zminimalizirali napake. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Zelo smo veseli, da smo se po porazu na Madžarskem na najboljši možen način odzvali in si tako na obračunu proti Ribnici priigrali dobro popotnico za vnovični evropski dvoboj z ekipo iz Szegeda. Izhodišče je dobro, naša želja pa je, da v sredo ponovimo našo nedeljsko predstavo," je za klubsko spletno stran dejal Tim Cokan, ki je bil zelo vesel tudi množičnega obiska na zadnji tekmi proti Ribnici, ko se je v Zlatorogu zbralo 2100 gledalcev.

"Ekipo iz Szegeda dobro poznamo, nanjo smo se dodobra pripravili že prejšnji teden. Ključno bo, da odpravimo napake, ki smo jih naredili na Madžarskem, kjer smo dobro začeli, a nato padli v ritem črnih minut, kar so gostitelji znali izkoristiti," je še dodal 21-letni krilni igralec iz mesta grofov.

Celje Pivovarna Laško : PPD Zagreb, liga prvakov, Gal Marguč
Sportal Celjani izgubili pri "slovenskem" Szegedu, Zarabčevi končali zmagoviti niz Barcelone

Po polovici na predzadnjem mestu

Celjska zasedba je po polovici skupinskega dela tekmovanja na predzadnjem mestu v skupini B. V vodstvu je Barcelona s 13 točkami, sledijo ji Kielce z 12, Nantes z desetimi, Aalborg s sedmimi, Kiel s šestimi, Pick Szeged s štirimi, Celje Pivovarna Laško in Elverum pa sta v dosedanjem delu zbrala po dve točki.

Drugi pari osmega kroga v skupini B so Elverum - Kielce, Barcelona - Kiel in Nantes - Aalborg.

Ne spreglejte