Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2022,
15.09

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Torek, 7. 6. 2022, 15.09

1 leto, 10 mesecev

Slovenska ženska rokometna reprezentanca

Slovenke nadaljujejo priprave na domače EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Severna Makedonija | Slovenke bodo gostovale na Danskem. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenke bodo gostovale na Danskem.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V Ljubljani se je zbrala ženska članska rokometna reprezentanca, ki bo pred odhodom na počitnice opravila še zadnji sklop priprav na novembrsko evropsko prvenstvo v tej sezoni. Izbranke Dragana Adžića ta četrtek ob 19. uri v Horsensu čaka tekma z Dansko.

Slovenski selektor je na zbor povabil širši nabor trenutno razpoložljivih igralk, na katere računa na največjem ženskem športnem dogodku v zgodovini samostojne Slovenije. Na zbor so tako prispele tudi nekatere rokometašice, ki so pomembne članice slovenske vrste, a trenutno še okrevajo po poškodbah.

Uvodni dan v slovenski prestolnici bo namenjen predvsem ekipnim aktivnostim zunaj parketa. Del ekipe bo sicer opravil tudi trening. Že v sredo se bo nato 14 igralk podalo na Dansko, kjer jih dan kasneje čaka obračun z eno najboljših reprezentanc na svetu.

Bronasti reprezentanci z decembrskega svetovnega prvenstva v Španiji se bodo zoperstavile krilne igralke Tamara Mavsar, Ema Abina, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič in Ana Gros, krožne napadalke Valentina Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja in Aneja Beganović ter vratarki Amra Pandžić in Branka Zec.

Na zbor so bile povabljene še Živa Čopi, Manca Jurič, Tjaša Stanko, Maja Svetik, Tajda Tripković, Maja Vojnovič, Urša Zelnik, Nina Žabjek in Barbara Lazović.

"Zelo pomembno je, da dekleta pripravljalno obdobje opravijo najbolje v karieri, da bi bila na prvenstvu konkurenčna in uspešna v svojih klubih," pravi selektor Adžić. | Foto: Vid Ponikvar "Zelo pomembno je, da dekleta pripravljalno obdobje opravijo najbolje v karieri, da bi bila na prvenstvu konkurenčna in uspešna v svojih klubih," pravi selektor Adžić. Foto: Vid Ponikvar

Nov korak proti domačemu EP

Preizkus proti Dankam bo nov korak na poti priprav na žensko evropsko prvenstvo, ki ga bo jeseni Slovenija gostila skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro. Slovenke bodo uvodoma nastopale v Celju, kjer se bodo v skupini B najprej zoperstavile prav Dankam, nato pa jih čakata še tekmi s Švedsko in Srbijo.

"Reprezentančni zbor ob koncu sezone je odlična priložnost, da se spoznamo z novo odlično reprezentanco, s katero se bomo pomerili tudi v skupinskem delu evropskega prvenstva. Tokratna akcija bo uvod v pripravljalno obdobje pred novo sezono. Zelo pomembno je, da ga dekleta opravijo najbolje v karieri, da bi bila na prvenstvu konkurenčna in uspešna v svojih klubih," je dejal slovenski selektor Adžić.

"Časovno obdobje je nekoliko tvegano z vidika poškodb, a verjamem, da bo zasedba ostala zdrava. Upamo, da bomo dobili veliko povratnih informacij o Danski, ki nam bodo koristile za pripravo na naš obračun v novembru," je dodal selektor. Slovenska vratarka Branka Zec je selektorja dopolnila z besedami: "Potovanje na Dansko je zelo dobrodošlo, saj bomo tam opravile kakovosten trening in odigrale tekmo, ki bo pokazala, kje so naše pomanjkljivosti. Tako se bomo lahko bolje pripravile na prihajajoče evropsko prvenstvo v Sloveniji."

Preberite še:

Liga prvakinj, četrtfinale: Krim Mercator - Vipers Kristiansand, Nataša Derepasko
Sportal Trenerski vihar v Krimu: Adžić namesto Derepaskove
Liga prvakinj, četrtfinale: Krim Mercator - Vipers Kristiansand
Sportal Rokometašice iz Kristiansanda ubranile evropski naslov
Domen Tajnik
Sportal Najboljši rokometaš sezone je iz vrst Gorenja Velenja
Ne spreglejte