Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
24. 12. 2015,
9.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 24. 12. 2015, 9.11

8 let, 3 mesece

Prekletstvo nemških poškodb, drugi del

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Po Uweju Gensheimerju, ki jo je skupil pred dnevi, se je poškodoval še eden izmed udarne falange nemških rokometnih reprezentantov Patrick Groetzki.

Kiel je v nemškem rokometnem prvenstvu skoraj dobesedno povozil Rhein-Neckar Löwen - dovolil mu je le dvajset golov - in se po jalovem začetku sezone vrnil v resno bitko za naslov. Levi pa so poleg tekme izgubili še pomembnega igralca - Patricka Groetzkega, ki si je poškodoval mečno mišico.

Kako hudo, za zdaj še ni povsem jasno. Nemški mediji pa poročajo, da je najmanj vprašljiv za evropsko prvenstvo na Poljskem. Tam se bo Nemčija 20. januarja pomerila s Slovenijo. Krilni položaji naj bi imeli vlogo adutov v nemški reprezentanci, a s poškodbama Groetzkega in že prej kapetana Uweja Gensheimerja je položaj postal drugačen.

Prehitro sklepanje s slovenske strani nikakor ne bi bilo zadetek v polno, saj ima nemški selektor Dagur Sigurdsson na zalogi nekaj zanimivih rezervistov. Ve pa se, kako so ponavadi motivirani tisti, ki se jim odpre priložnost na veliki sceni.

Poleg tega je mogoče na prvenstvo priti tudi skozi stranska vrata, naknadno. Podobno kot je na svetovno prvenstvo v Katar letošnjega januarja prišel Klemen Cehte, potem ko je ozdravel in vskočil kot rezerva.

Ne spreglejte