SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obtožnica vložena tudi proti Karabatiću in Proštu

3

termometer

Proti Nikoli Karabatiću, njegovemu bratu Luki, njunima partnericama, Mladenu Bojinoviću, Samuelu Honrubii in Primožu Proštu je bila vložena obtožnica zaradi domnevne prevare v aferi Montpellier.

Primož Prošt je bil izpuščen proti varščini 8000 evrov, vendar so mu prepovedali stike z ostalimi osumljenci in do nadaljnjega ne bo smel trenirati ter nastopati na tekmah. "Prevara je nemogoča. Moj klient je stavil, ampak ni namestil tekme. Zdaj se kesa, ker ve, da je bila to poteza idiota. Fantje niso vedeli, v kaj se spuščajo, niso vedeli, da je to nezakonito," so francoski mediji povzeli izjavo Proštovega odvetnika Francka Nicolleauja. "Igralci priznavajo stave, absolutno pa ni obstajala ideja o nameščanju tekme," pa je dejal Patrick Maisonneuve, odvetnik Samuela Honrubie, zlatega olimpijca med skesanimi fanti. Zagovornik Mladena Bojinovića je priznal, da njegov klient sicer mnogo stavi, a nikdar na rokomet.

Karabatić: Življenje sem posvetil rokometu

Nikola Karabatić, ki se bo branil s prostosti, je pred mikrofoni razložil: "Nisem stavil jaz, ampak moje dekle. Ali sem vedel za to? Da. Zakaj je stavila? Ker že dve leti spremlja Montpellier in ga pozna." Karabatićev odvetnik je sicer besen na medije, ki jim je vrgel pod nos, da gre za gonjo proti zvezdniku in da so ga obsodili, še preden je bil obsojen dejansko.

Poleg Ivana Balića prvi svetovni rokometni zvezdnik je bil na svojem Facebook profilu še izčrpnejši in znova podaril, da sam nikdar ni stavil: "Bili smo že prvaki, moje dekle pa je vedelo, da imamo pet poškodovanih igralcev. Ker smo bili tako oslabljeni, smo izgubili proti Cessonu. Zato ne morem tolerirati obtožb medijev proti meni. Nimam besed za odnos medijev do mene in mojega brata. Obtožujejo naju prevar in manipulacij. Vse življenje sem posvetil rokometu, ta situacija je zame nočna mora. Hvala za vso vašo podporo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin