Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2011,
11.49

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
superpokal

Natisni članek

Sobota, 3. 9. 2011, 11.49

3 leta, 10 mesecev

N. Medved: Zmaga je zaslužena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Prva rokometna lovorika v sezoni 2011/2012 je oddana. Superpokal so namreč osvojili rokometaši Gorenja, ki so za ta uspeh premagali aktualne državne in pokalne prvake iz Kopra.

Uvod v superpokalno srečanje so nekoliko bolj sproščeno začeli rokometaši Cimosa, a Gorenje se je kmalu pobralo in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. "Prvih nekaj napadov in obramb smo odigrali nekoliko v krču, nato pa smo hitro postavili stvari na svojo mesto. Mislim, da smo ves čas tekme igrali zelo solidno v obrambi, pojavila so se sicer nihanja v igri, a to na srečo ni bilo odločilno. Tudi v napadu nam je šlo dobro, tako da smo, po mojem mnenju, zasluženo zmagali. Potrebovali smo tako tekmo, da nas nekoliko dvigne. Upam, da bomo s podobno igro nadaljevali tudi v državnem prvenstvu," je po srečanju dejal Niko Medved, ki je bil s šestimi zadetki skupaj s Fahrudinom Melićem najboljši strelec pri Gorenju. Sicer pa je največ golov na tekmi zbral Bojan Skoko iz Kopra.

S kar 20 ubranjenimi streli se je izjemno izkazal velenjski vratar Ivan Gajić, ki pravi, da ima zmaga predvsem prestižni pomen: "Tekma sicer ni bila ravno najlepša in najbolj kakovostna, ni bila taka kot smo jih vajeni iz državnega prventva. A po drugi strani srečanje tudi ni imelo tako velikega pomena, zgolj prestižnega. Važna je zmaga, važna je samozavest. Veliko nam pomeni, da na tak način štartamo v državno prvenstvo."

Koprčani so nekaj več kot deset minut pred koncem srečanja prišli celo do le gola zaostanka (23:24), a ostalo je zgolj pri tem, saj se je Gorenje vrnilo in se znova 'odlepilo'. "Potem ko smo se približali so sledile tri nepotrebne napake in Velenjčani so to izkoristili. Morda nam je zmanjkalo kanček koncentracije in sreče. Pričakujem, da bomo kmalu po začetku državnega prvenstav zmanjšali število napak in izboljšali realizacijo napadov," je odločilni trenutek komentiral kapetan Cimosa Uroš Rapotec.

Prostora za napredek je dovolj

Trener aktualnih državnih prvakov Fredi Radojković priznava, da njegova ekipa še ni na želeni ravni: " Seveda smo prišli v Trbovlje z namenom zmagati, a to si je želelo tudi Gorenje. V tem trenutku še nismo povsem 'tapravi'. Nismo v formi, ki nas je krasila minulo sezono. V napadu smo prepočasni, a verjamem, da imamo še dovolj časa, da to popravimo. Pred vrati je državno prvenstvo, kjer bomo zagotovo na vsaki tekmi le še boljši."

Prostor za napredek vidi tudi velenjski strateg Branko Tamše: "Glede na trenutno pripravljenost, sta obe ekipi igrali po svojih najboljših močeh. Moji ekipi čestitam za prikazano izjemno borbo in požrtvovalnost, ki jo je kazala vseh 60 minut. Vsekakor še nismo na tisti ravni, ki jo želimo doseči, a če bomo igrali tako borbeno obrambo kot na superpokalu, potem bo tudi napad stekel. Zavedamo se, da imamo nekaj novih igralcev, ki bi morali postati nosilci igre v napadu. Želim si, da bi nadaljevali s takšno miselostjo, kot smo jo prikazali na tej tekmi."

Ne spreglejte