Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 12.35

8 let

Mnogo sprememb, a jedro ostalo enako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zamenjava trenerja ter odhodi nekaterih igralk niso zmanjšali moči lanskega presenečenja v ligi prvakinj, nemškega Nürnberga. Vsekakor bo sila nevaren, še posebno na domačem terenu.

Debitantski nastop v ligi prvakinj se je za 1. FC Nürnberg odvil kot v sanjah, saj je po vrsti odžiral točke favoritom – Zvezdi, Sävehofu, Valcei in kar dvakrat Krimu Mercatorju. Karizmatični trener Herbert Müller je sicer po uspešni sezoni odšel v Romunijo k Brasovu s sabo pa odpeljal svojega brata in pomočnika trenerja ter levičarko Miriam Simakovo.

Odšle so tudi krožna napadalka Maja Sommerlund, Slovakinja Petra Popluharova ter Simone Luber. Jasno pa je, da jedro ekipe ostaja isto in prav tako nevarno kot lani. Zunanja linija z Anio Rösler na čelu, ki je dodobra napolnila mrežo Krima, ter Christino Rösler, hitri in eksplozivni sta tudi krili – Sara Waltzik in Franziska Beck. Ob razpoloženi vratarki Jani Krause pa je nasprotnicam še težje. "Hiter, sodoben rokomet, brez prave kombinatorike," pravi trenerka Krima Mercatorja Marta Bon o igri Nürnberga.

Najeli tudi psihologa

Novi slovaški trener Csaba Szucs se lahko nadeja novih uspehov, čeravno Nürnberg ostaja pri starem (beri: majhnem) proračunu v višini približno 300.000 evrov. Nemško prvenstvo je novi prvi mož moral zaradi nepravilnega licenciranja začeti s štirimi točkami minusa in trenutno zaseda osmo mesto s po petimi zmagami, dvema porazoma in remijem. Sredi tedna so se rokometašice Nürnberga tudi z lahkoto uvrstile v osmino finala DHB pokala, potem ko so z 38:29 premagale drugoligaša SC Markranstädt.

Na nedeljski obračun s slovenskimi prvakinjami se Nemke temeljito pripravljajo, tudi s pomočjo znanega psihologa Walterja Rotterja, ki je pomagal že mnogim nemškim športnikom do uspehov na velikih tekmovanjih.

V Nürnbergu pa so slabe volje zaradi nezanimanja za ogled tekem. Kot kaže tudi v nedeljo proti Krimu nürnberška arena (sprejme okoli 8000 ljudi), kjer odslej igrajo evropske tekme, še zdaleč ne bo pokala po šivih. V predprodaji je šlo v promet le kakšnih 500 vstopnic, na tekmi pa bržkone ne bo niti "Ultrasov", sicer navijačev istoimenskega nogometnega kluba, ki so minulo sezono spodbujali tudi rokometašice.

Prav v nedeljo namreč tudi nogometaše čaka tekma. Odločitev navijačev ja zato logična – za nogomet. "Sami bomo morali ustvariti vzdušje," pravi predsednik kluba Achim Klamroth, trener Czücs pa dodaja: "Kljub šestim tekmam v 20 dneh, liga prvakinj ponuja poseben izziv tudi zato, ker verjamem v kvaliteto, odločnost in strast svojih igralk."

Že minulo sezono je nemška ekipa pokazala odločnost in podobno kot so padali nacistično voditelji v smrt na nürnberških procesih po drugi svetovni vojni, so se ujele v past "krimovke". Upati gre, da so se iz zadnje izkušnje kaj naučile.

Ne spreglejte