Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
16. 9. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Veszprem Barcelona Aron Palmarsson

Sobota, 16. 9. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

islandska saga

Milijon za Palmarssona? Barcelona odkimava.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
aron palmarsson | Foto Liga Seha Gazprom

Foto: Liga Seha Gazprom

Štirikratni finalist rokometne lige prvakov Veszprem v Celju gostuje brez Arona Palmarssona, ki si je poleti privoščil profesionalca nevredno potezo. Ta ga bo morda drago stala. Namesto da bi bil v nizkem šratu za ligo prvakov, sedi doma.

Lepo kašo si je skuhal islandski rokometaš Aron Palmarsson. V Veszpremu, letos tretji, lani pa drugi ekipi Evrope, je imel dobro pogodbo, ki bi jo moral izpolnjevati še v tej sezoni. Relativno odkrito se je z odličnim zunanjim igralcem spogledovala Barcelona, a sta se kluba dogovorila, da bo odlični zunanji igralec pogodbo na Madžarskem izpolnil do konca. Vendar ...

Konec julija pa se je zgodilo nekaj, kar v športu vsekakor ni običajen pojav. Le nekaj minut pred prvim treningom je Palmarsson novega trenerja Ljuba Vranješa obvestil, da mora zaradi osebnih razlogov oditi. Ni ga torej bilo ne tedaj ne kasneje. V klubu so bili seveda besni, Vranješ je izpostavil pomanjkanje spoštovanja do soigralcev, na katerega je pokazala Islandčeva poteza. Znašel se je v suspenzu, ni (bil) uvrščen v ekipo, čeprav bi bil eden njenih najpomembnejših členov.

Veliki Veszprem v Celju

Veszprem je redni gost Zlatoroga. | Foto: Vid Ponikvar Veszprem je redni gost Zlatoroga. Foto: Vid Ponikvar Islandca tako seveda ne bo niti danes v Celju, kjer ob 17.30 gostuje Veszprem. Ta ima na zalogi še vedno kopico zvezdnikov: Momirja Ilića, Mirka Alilovića, Laszla Nagyja, Mateja Lekaija, Rolanda Miklerja, Cristiana Ugaldeja ...

In seveda tri slovenske ase - Dragana Gajića, Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška. Madžari bodo s sabo pripeljali kar približno 1.300 navijačev, Celjani pa opozarjajo na spremenjen prometni režim.

Palmarsson čaka na morebitni dogovor med kluboma. | Foto: Liga Seha Gazprom Palmarsson čaka na morebitni dogovor med kluboma. Foto: Liga Seha Gazprom Želijo milijon evrov

Govori se, da bo Veszprem Palmarssona civilno tožil, vsekakor pa je močno dvignil letvico odškodnine. Po pisanju španskega časnika El mundo deportivo Palmarssona od Barcelone loči milijon evrov.

Za nogomet drobiž, v rokometnih sferah pa je to ogromna vsota. Še posebej ker bi ga Katalonci čez devet mesecev dobili brezplačno.

A popuščanja, nedvomno tudi iz načelnih in čustvenih razlogov, ni. Namesto da bi bil Palmarsson v nizkem štartu za ligo prvakov, tiči doma in čaka na informacije. Za zdaj se torej nič ne premika. Vsekakor bo moral izpustiti pet krogov lige prvakov. Če bo registriran do 31. oktobra, bi mogoče lahko nastopil v šestem krogu.

Ne spreglejte