Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2012,
18.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 27. 1. 2012, 18.11

7 let, 12 mesecev

Miha Žvižej: Navijajmo za Srbijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Razočaranje. Žalost. Jeza. Tudi solze. Slovenska rokometna reprezentanca je zamudila izjemno priložnost, a selektor Boris Denič pravi, da je bil boj za peto mesto očitno prehudo breme.

Boris Denič, slovenski selektor: "Žalostni smo, ker se nam ni izšlo, tako kot smo želeli. Lahko le čestitam svoji ekipi za dobro odigran turnir. Čestitke za izredno voljo, željo skozi ves turnir. Zavedati se je treba, da smo odigrali osem ur rokometa in da nas je potrla ena žoga. Žal mi je, da nismo uspeli – zaradi fantov, ki so mladi. Breme je bilo očitno preveliko. V prvem polčasu nismo odgovoril na igro na krožnega napadalca, v drugem polčasu smo to rešili. V življenju je pač tako."

Matjaž Brumen, slovenski reprezentant: "Zelo sem žalosten po tem porazu. Makedonija je zasluženo zmagala, na koncu je imela malce več sreče. Kar se tiče nas, smo naredili velik uspeh na evropskem prvenstvu, predvsem mlajši igralci so prišli do izjemnih izkušnje. Za prihodnost slovenskega rokometa se ni bati. Gremo naprej z dvignjenimi glavami."

Miha Žvižej, slovenski reprezentant: "Generalno gledano smo naredili zelo dober rezultat. Škoda je le, da nismo potegnili maksimuma in dodali pike na i. Dejstvo je, da si nimamo kaj očitati, na igrišču smo naredili vse, kar smo lahko. Dajmo sedaj navijati za Srbijo, da postane prvak in nam omogoči olimpijske kvalifikacije."

Zvonko Šundov, makedonski selektor: "Za nas je bil že preboj na tekmo za peto mesto izjemen dosežek. Da smo ga osvojili, pa je še večji uspeh. Poleg tega smo se uvrstili na olimpijske kvalifikacije, kar je neverjetno. Osrečili smo naš narod, to je velik uspeh za našo državo."

Kiril Lazarov, makedonski reprezentant in najboljši strelec Eura 2012: "Vsem moram čestitati za lep uspeh, igralcem, strokovnemu vodstvu in navijačem, ki so pomagali do tega. Začeli smo leta 2006, se borili več let in danes smo tukaj. Ta generacija, ki piše zgodovino, je negovana, ustvarjena. Prvič po desetih letih smo nastopili na evropskem prvenstvu, kar je neverjetno. Nismo žalostni ker nismo v polfinalu, moramo pozabiti preteklost, sedaj gledamo v prihodnost."

Ne spreglejte