Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
26. 5. 2016,
11.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

1. NLB Leasing liga rokomet Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje Staš Skube Luka Žvižej

Četrtek, 26. 5. 2016, 11.24

6 let, 6 mesecev

Staš Skube in Luka Žvižej pred večnim derbijem

Dva kapetana, dve različni zgodbi (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

skube zvizej | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kapetan Gorenja Staš Skube si želi na petkovem odločilnem derbiju za naslov državnega prvaka s Celjem ponoviti predstavo iz leta 2013, ko so Velenjčani slavili v Zlatorogu. Njegov celjski kolega Luka Žvižej stavi na pomoč navijačev.

Ključni poudarki:

  • Najboljša slovenska rokometna kluba bosta v petek igrala šesti derbi sezone. Tri zmage so pripadle Celju, dvakrat je bilo neodločeno.
  • Na prvenstveni lestvici ima Gorenje točko prednosti pred Celjani, ki za 20. naslov prvaka potrebujejo zmago. Gorenje za četrto zvezdico potrebuje vsaj remi.
  • Tekma bo ob 19.00 v celjski dvorani Zlatorog.

Dva kapetana, dva različna igralna položaja in profila rokometašev, dve različni poti. Medtem ko 26-letni Staš Skube zapušča Gorenje in Slovenijo, 35-letnik Luka Žvižej ostaja v Celju. Skube je v Velenje iz Trima prišel pred tremi leti. Vsekakor je v svoji karieri zelo napredoval, navsezadnje je postal tudi reprezentant, a brez dvoma bi si v ligi prvakov želel igrati več kot eno sezono.

Ne gre spregledati niti dejstva, da se je z Gorenjem zavihtel na zaključni turnir pokala EHF. Lovorike pa odlični Trebanjec še nima. Derbi s Celjem predstavlja zadnji vagon zadnjega vlaka za prvenstveni naslov, preden se bo odselil v madžarski Pick Szeged.

Povezovalna točka je Szeged

Žvižej se je v Celje po legionarskem potepanju po tujini vrnil leta 2010, a je moral na prvi naslednji naslov prvaka čakati skoraj štiri leta. Pred tem sta se namreč veselila Koper in dvakrat Gorenje.

Celjski kapetan in reprezentančni rekorder po nastopih in zadetkih napada svoj šesti naslov prvaka, potem ko je za člansko ekipo debitiral pred skoraj dvema desetletjema. Za svoj prvi in predvidoma tudi zadnji klub – zanimivo, pred leti je uspešno nastopal za Szeged, kamor odhaja Skube, s katerim ga druži tudi igranje za Trimo – bo gotovo igral vsaj še v prihodnji sezoni.

Ne spreglejte