Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
25. 5. 2016,
13.43

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško rokomet 1. NLB Leasing liga

Sreda, 25. 5. 2016, 13.43

7 let, 11 mesecev

V pričakovanju najpomembnejše tekme sezone

O naslovu prvaka pred nikoli več gledalci (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
zvizej skube celje gorenje | Foto L. G.

Foto: L. G.

Po 26 krogih rednega dela sezone in devetih končnice bo o naslovu rokometnega prvaka odločala prav zadnja tekma med celjskimi in velenjskimi rokometaši. Zadnjim za četrti naslov prvaka zadostuje že remi.

Prav z remijem sta se končala zadnja dva derbija, pred tem so Celjani v superpokalu, prvenstvu in pokalu trikrat zmagali. Velenjčani svojih savinjskih tekmecev niso premagali že vse od decembra 2013, ko so se rokometaši iz Šaleške doline, tedaj še pod vodstvom Ivana Vajdla, veselili v Zlatorogu.

Šestič to sezono

V petek ob 19.00 se bosta torej ekipi pomerili še šestič letos. Za četrti velenjski naslov lahko Gorenje že remizira, za 20. celjsko zvezdico gostitelji potrebujejo zmago. Zanimanje za tekmo je izjemno.

Po podatkih celjskega kluba gredo vstopnice odlično v promet, pričakuje se rekordni obisk na tekmah slovenskega državnega prvenstva. Do zdaj je bila meja 4.000 gledalcev, kolikor jih je bilo v Zlatorogu na tekmah istih ekip spomladi 2014. Na programu je tako pred tekmo kot po njej kopica spremljevalnih dejavnosti. Med drugim se bosta ekipi legend enega in drugega kluba na "povratni" tekmi, prva je bila pred tedni v Velenju, pomerili že ob 17.00.

Kaj so trenerja in kapetana Celja in Gorenja povedali na tiskovni konferenci?

Pogledi akterjev:

Marko Šibila, trener Gorenja: "Stanje v ekipi je dobro, tekme se veselimo, veliko smo vložili v priprave skozi celotno sezono. Zdaj se nam lahko povrne ves trud. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bo tekma zelo zanimiva."

Staš Skube, kapetan Gorenja: "Velikih skrivnosti med nami ni. Veliko se omenja neodločen izid, ampak to ni nogomet, da bi lahko igrali nanj. Oboji potrebujemo zmago, tako bomo štartali v tekmo. Veselim se tega praznika rokometa. Slovenski rokomet si to zasluži. Naj zmaga boljši."

Branko Tamše, trener Celja PL: "Zaradi izgubljene točke v Ribnici nas je čakalo osem 'kvalifikacijskih' krogov, da smo si priborili to tekmo. Nismo smeli napraviti spodrsljaja. Fantje so to nalogo opravili izjemno kakovostno v vseh pogledih. Gorenje ima malo lažje dela, saj potrebuje za naslov prvaka točko, mi dve. Na tak način bomo šli v tekmo.

Pričakujem rekord slovenskega prvenstva po obiskanosti. Upam, da bo rokomet dobil, kar si zasluži. Številni akterji odhajajo v tujino, že v tem trenutku jim želim vso srečo. Pričakujem fer, bojevito tekmo. Zmagovalec bo državni prvak."

Luka Žvižej, kapetan Celja PL: "Pritiska smo vajeni vso sezono. Kadar ciljaš najvišje, je vselej pritisk. Pripravljeni smo dobro, imamo še dva dni, da popravimo določene stvari. Ta tekma odloča o naslovu, vsakdo imajo svoje računice. Čaka nas 60 minut pravega boja. Verjamem, da bomo šli po poti, ki smo si jo zadali, in osvojili naslov prvaka."

Ne spreglejte