Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2019,
16.07

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

rokomet liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 10. 3. 2019, 16.07

5 let, 1 mesec

LIGA PRVAKINJ, 6. KROG DRUGEGA DELA

Krimovke za slovo od lige prvakinj poražene na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Krim Mercator | Krimovke so se poslavile od lige prvakinj. | Foto Matic Ritonja / Sportida

Krimovke so se poslavile od lige prvakinj.

Foto: Matic Ritonja / Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem, 6. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Ferencvarosu s 27:31 (11:16). Ljubljančanke se niso uvrstile v četrtfinale, v skupini 2 so zasedle peto mesto.

Krimovke so končale letošnjo sezono lige prvakinj. V glavnem delu so enkrat zmagale ter doživele pet porazov, zadnjega danes na Madžarskem. Tako so v skupini 2 zasedle končno peto mesto, že z uvrstitvijo v ta del tekmovanja pa so izpolnile osnovni cilj.

Ljubljančanke so se že v prvem polčasu znašle v velikih težavah. Madžarke so vodile vse od začetka in sredi polčasa prišle do petih golov prednosti. Krimovke so se zatem še vrnile v igro, ko je Polona Barić v 21. minuti zadela za 11:9, toda končnica polčasa je bila v domeni gostiteljic, ki so na glavni odmor nesle šest zadetkov naskoka.

V drugem polčasu so domačinke držale izbranke Uroša Bregarja na varni razdalji. Za nekaj upanja na preobrat je poskrbela Sara Ristovska z golom v 46. minuti, ko je zmanjšala zaostanek na tri zadetke (23:20), toda Madžarke so se hitro odzvale in znova pobegnile za pet golov. Ko je Greta Marton v 56. minuti zadela za 30:24, je bil zmagovalec odločen.

Tako kot na prvi medsebojni tekmi je bila z devetimi goli pri Madžarkah najboljša strelka Katrin Gitta Klujber, pri Krimu pa je z osmimi zadetki izstopala Tamara Mavsar.

Bregar nezadovoljen

S predstavo svojih varovank ni bil zadovoljen Uroš Bregar. "V prvem polčasu smo odigrali najslabše v tej sezoni. Zgrešili smo ogromno lepih priložnosti, v drugem polčasu smo se nato približali, a domača ekipa si je tokrat zaslužila zmago in samo čestitam ji lahko za napredovanje," je po koncu tekme dejal Bregar.

Podobnega mnenja je bila tudi Ines Amon, ki je veliko težav videla predvsem v igri v obrambi. "Na začetku tekme smo zgrešile nekaj lepih priložnosti, zato smo morale loviti Madžarke. Približale smo se, a še vedno ni šlo, kot bi moralo. V obrambi nismo odigrale tako, kot znamo, zato rezultata tokrat nismo mogle obrniti v našo korist. V tej sezoni smo res imeli veliko smole, doma bi morali dvakrat slaviti, priložnost je tako odšla. A verjamem, da bi si popolnoma zaslužile napredovanje v četrtfinale," meni Amonova.

Liga prvakinj, drugi del, skupina 2, 6. krog:

Lestvica:

*V četrtfinale se uvrstijo najboljše štiri ekipe.

Liga prvakinj, drugi del, skupina 1, 6. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Krim Mercator
Sportal Krimovke do nove visoke zmage
Ne spreglejte