Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
14. 10. 2017,
16.26

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl Tjaša Stanko Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator

Sobota, 14. 10. 2017, 16.26

3 leta

Rokometna liga prvakinj, 2. krog

Krimovke doma do prve letošnje zmage

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Krim Nykobink | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja se v drugem kolu lige prvakinj slavile proti danskemu Nykøbingu. V naslednjem krogu se bodo pomerile s poljsko Vistal Gdynio.

Druga tekma lige prvakinj in prva zmaga. Danski prvak Nykøbing je na Kodeljevem klonil s 26:27, potem ko je Miša Marinček obranila "zicer" za izenačenje nekaj sekund pred koncem. V določenih obdobjih je Krim prikazal odlično igro predvsem v obrambi, imel pa je tudi štiri gole prednosti. Do svojega šele drugega vodstva so vztrajne Danke prišle v 53. minuti.

Galerija Morgana Kristana:

Fotogalerija
1 / 29

Ob svojem debiju v ligi prvakinj je Tjaša Stanko dosegla devet golov, Labrina Tsakalou, ki je zabila tudi zmagovizti gol, pet. Marinčkova in Amra Pandžić sta imeli skupaj 13 obramb.  Za gostje je njihovo prvo ime Kristina Kristiansen dosegla sedem golov. Mie Soerensen je obranila devet žog.

V naslednjem krogu krimovke 25. oktobra čaka gostovanje na Poljskem pri Vistalu, ki je doslej izgubil obe tekmi v letošnji ligi prvakinj. Krimovke imajo po dveh krogih dve točki, enako kot Danke. na vrhu skupine A je Bukarešta, ki je dvakrat zmagala.

Plin v drugem polčasu

"V primerjavi z zadnjo tekmo smo dvignili raven igre v obrambi, kar se je v prvem polčasu lepo videlo. Naredili smo razliko, a so nas Danke ujele. Prvi polčas smo slabo zaključili, bilo je izenačeno. V drugem polčasu smo spet dodali na plin, ampak glede na njihovo hitro igro, protinapade, izvajanje hitrega centra je bilo zelo utrujajoče. Na koncu je bil tako visok ritem, da so se zgodile neizsiljene napake. Zelo sem vesel, da je z malce športne sreče in dvema obrambama Miše Marinček na koncu zmaga ostala doma," si je oddahnil krimov trener Uroš Bregar.

Uroš Bregar | Foto: Morgan Kristan / Sportida Uroš Bregar Foto: Morgan Kristan / Sportida

Pohvalna obramba in mešani občutki v napadu

Skoraj nekoliko krivičen je bil izenačen izid po prvem polčasu. Večino tega so namreč krimovke nadzorovale tekmo in rezultat, imele tri gole prednosti in večkrat priložnost za plus štiri. Zapravljeni zicerji in igra z rokometašico več so bili krivi, da zaostanek danskih prvakinj ni bil še otipljivejši.

Krim je bil v obrambi, v kateri ima pomembno vlogo Polona Barič - ta je zaradi ostrega ritma po srečanju sicer z nasmeškom olajšanja dejala, da komaj diha -, zelo dominanten. Teple pa so ga izgubljene žoge, in prav tu so gostje na čelu s Kristiansenovo našle vrv, po kateri so splezale iz povsem podrejenega položaja do ravnovesja.

Pogled z igrišča: Polona Barič

Danke povedle, nato pa niso več zadele

Po odmoru so krimovke začele sila obetavno, z delnim izidom 5:1 so prvič dosegle dotlej magično prednost štirih golov. A trdožive gostje niso kar tako klonile. Potem ko je Krimu, ki je igral brez poškodovanih Tamare Mavsar in Lize Omoregie, začelo primanjkovati idej v napadu, so še dvakrat povedle za gol. Nazadnje v 56. minuti. Tjaša Stanko in Labrina Tsakalou z goloma ter Marinčkova z odločilno obrambo so poskrbele, da je zmaga ostala doma.

Liga prvakinj, skupina A, 2. krog:

Sobota, 14. oktober:
Krim Mercator : NFH 27:26 (15:15)
Stanko 9, Tsakalou 5, Benko in Perederiy po 3, Marinček (7 obramb); Kristiansen 7, Iversen in Ikehara po 5, Soerensen (9 obramb)

Sreda, 11. oktober:
Vistal Gdynia : CSM Bukarešta 23:34 (9:18)
Ne spreglejte