Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
20.00

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Nedelja, 3. 3. 2024, 20.00

1 mesec, 3 tedne

Liga NLB, 18. krog

Dolenjski derbi dobili Trebanjci, Koper presenetil Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
RK Gorenje Velenje | Velenjčani so se pomerili z Ribnico in zmagali za šest golov. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Velenjčani so se pomerili z Ribnico in zmagali za šest golov.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Konec tedna v ligi NLB prinaša tekme 17. kroga. Sobotno dogajanje se je začelo z dolenjskim derbijem, na katerem je vodilna zasedba trebanjskega Trima Trebnjega s 25:20 premagala novomeško Krko. Za presenečenje so poskrbeli rokometaši LL Grosista Slovana, ki so so premagali Jeruzalem s 26:24. V Ribnici je na tekmi kroga velenjsko Gorenje zmagalo s 30:24.

RK Celje Pivovarna Laško : Wisla
Sportal Celjani pretili do konca, a tudi po 13. poskusu ostajajo brez zmage

Trebanjci so se po porazu v Slovenj Gradcu vrnili na zmagovalna pota, potem ko so po dobrih 20 minutah prišli do štirih zadetkov prednosti, pozneje pa prednost držali do konca. Trimo je vpisal 15. zmago. Pri domačih sta po osem golov dosegla Jan Jurečič in Vid Miklavec, pri gostih jih je Tilen Kukman dosegel šest.

Obračun v Trebnjem se je začel zelo izenačeno, ekipi sta bili ena ob drugi, šele v 19. minuti je Jurečič domači zasedbi priigral dva gola prednosti, v 22. in 23. pa sta Miklavec poskrbela še za izdatnejšo prednost (11:7). S štirimi goli prednosti so šli izbranci Uroša Zormana tudi na glavni odmor. Podobno razliko so gostitelji držali tudi v drugem polčasu, tekmecev niso spustili bližje kot na tri zadetke, za nameček je tik pred koncem Miklavec zadel še za najvišjo prednost tekme in tudi končni izid 25:20.

Trebanjci so prišli do nove zmage. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Trebanjci so prišli do nove zmage. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Velenjske ose so dosegle 13. zmago v sezoni. Gosti so dvoboj začeli udarno in hitro povedli s 7:2. Za nameček so domači Ribničani v 14. minuti ostali brez Gašperja Hrastnika, ki si je zaradi udarca v glavo tekmeca prislužil rdeč karton in predčasno prho. Čeprav so se domači nekoliko približali, v 18. minuti na -3, so do polčasa favorizirani varovanci Zorana Jovičića vzpostavili prednost šestih golov. Domači so se kljub Hrastnikovi odsotnosti dobro kosali z Velenjčani in se nekajkrat približali na tri, štiri gole, a bližje nikakor niso mogli. Tretjeuvrščena zasedba prvenstva je nadzorovala potek dvoboja in ga dobila s 30:24.

Za moštvo iz dežele suhe robe sta Leon Ljevar in Žan Žagar dosegla po šest golov, pri osah pa je Ibrahim Haseljić dvoboj končal z osmimi goli. Matevž Skok je za zmagovito moštvo zbral 19 obramb, od tega dve s sedmih metrov.

Celjanim spodrsnilo v Kopru

Koprčani so v domači Bonifiki pred 2000 gledalci z izjemno predstavo Tineta Poklarja presenetili Celjane. Primorci so vodili večino tekme in zasluženo vpisali novi točki. S tema so se točkovno izenačili s četrtouvrščeno Krko. Celje pa je doživelo tretji poraz v prvenstvu in je na tretjem mestu lestvice z 29 točkami. Toliko jih ima tudi Gorenje Velenje, dve več pa Trimo Trebnje.

Ekipi sta bili v uvodnih minutah ena ob drugi, prvi pa so do dveh zadetkov prednosti prišli Koprčani, ko je Poklar s sedmih metrov zadel za 7:5. Bor Breznikar je nato povečal prednost na 9:6, nakar je trener gostov Alem Toskić zahteval minuto odmora.

Ta ni posebej zalegla, saj je ekipa Borisa Lisice še povečala prednost, v 26. minuti je vodila že s 13:8, na glavni odmor pa šla s štirimi zadetki prednosti.

Celjanom tudi v uvodu drugega dela ni uspelo zmanjšati razlike, še več, Poklar je v 39. minuti zadel za koprsko vodstvo z 20:14. To so Koprčani držali tudi v naslednjih minutah in zanesljivo prišli do dveh točk.

Na tekmi je izstopal prav Poklar, ki je celjsko mrežo zatresel kar 16-krat, Tim Cokan z desetimi in Mitja Janc z devetimi goli pa sta bila najboljša Celjana.

Koper bo v 19. krogu v soboto gostoval v Ormožu, Celje pa v nedeljo v Velenju.

Liga NLB, 18. krog:

Sobota, 2. marec:

Nedelja, 3. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte