Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2024,
21.40

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 24. 2. 2024, 21.40

2 meseca

Liga NLB, 17. krog

Po drami ničla za vodilne Trebanjce, Celjani ujeli priključek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Urož Zorman, Trimo Trebnje | Trimo je klonil na gostovanju pri Slovenj Gradcu. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Trimo je klonil na gostovanju pri Slovenj Gradcu.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši Slovenj Gradca so v 17. krogu lige NLB doma premagali vodilni Trimo iz Trebnjega s 30:29 (15:16). Trebanjci so doživeli drugi poraz v tej sezoni. To so izkoristili Celjani, ki so z 31:29 (13:15) premagali Ribnico, in po točkovnem izkupičku ujeli vodilno ekipo lige. Rokometaši Gorenja tekmo 17. kroga odigrali šele petega aprila.

Liga prvakov: Celje Pivovarna Laško - Montpellier
Sportal Nov visok poraz Celjanov

V dramatičnem razpletu na Koroškem so udarec v boju za naslov gostom iz Trebnjega zadali domači rokometaši Slovenj Gradca. Ti so tako po remiju sredi novembra proti Velenjčanom zdaj vzeli skalp varovancem Uroša Zormana. Ti sicer tudi po drugem porazu v sezoni ostajajo na vrhu lestvice z 29 točkami, a so se po točkah z njimi na vrhu točkovno izenačili Celjani.

Korošci so dobro začeli dvoboj, nato pa se je zdelo, da Trimo prevzema nadzor nad dogajanjem na parketu, potem ko so prvič na tekmi povedli za dva gola (10:8). Toda domači so na krilih glasne spodbude s tribun vseskozi ohranjali stik in na polčas odšli z le golom zaostanka. V drugem pa so po nekaj obrambah Tilna Lebna domači večino časa vodili, med 38. in 45. minuto pa zagospodarili na igrišču in povedli za štiri gole (24:20). To je Zormana prisililo v minuto odmora, a se do same končnice razmerje moči ni pretirano spremenilo. Domači so ohranjali dva gola naskoka in zdržali tudi v končnici.

Pri domačih sta po sedem golov dosegla Vid Levc in Uroš Štumpfl, pri gostih je bil s šestimi najboljši strelec Vid Miklavec. Pri Trimu je manjkal prispevek vratarjev, vsi trije, Alen Skledar, Aljoša Čudić in Tin Herceg, so skupaj zbrali štiri obrambe, Leben pri domačih pa 11.

Celjani do zmage na tekmi preobratov

Celjani so prišli do trdo prigarane zmage proti Ribnici. Obračun je ponudil številne preobrate, zadnjega je v ključnih trenutkih uspelo izvesti gostiteljem. Ti so se na lestvici točkovno izenačili z vodilnimi Trebanjci, Ribnica je sedma.

Celjani so prišli do zmage. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Celjani so prišli do zmage. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Celjani so odločno začeli in v 11. minuti vodili z 8:3. Še vedno lepe štiri gole prednosti so imeli Celjani še pri 13:9 v 21. minuti, nato pa je sledilo črno obdobje v celjski igri in vzpon Ribničanov. Ti so namreč z nizom štirih golov najprej izid poravnali na 13:13, tudi po zadetkih razpoloženega Brina Cimermana, v prvem polčasu jih je dosegel sedem, pa so na glavni odmor nesli prednost dveh golov.

Nalet s konca prvega so Ribničani prenesli tudi v uvod drugega polčasa, saj so dosegli še tri gole zapovrstjo in tako z delnim izidom 9:0 prišli na 18:13. Po golu Uroša Knavsa, ki je zadel za 20:14, pa so se spet prebudili tudi domači rokometaši. Do 42. minute so zmanjšali zaostanek na zgolj zadetek, nato pa so ob dveh izključenih igralcih Ribnice, Gašperja Hrastnika in Cimermana, prišli do izenačenja na 24:24 v 47. minuti.

Celje je v 48. minuti prek Tima Cokana prišlo do prvega vodstva po dolgem času, toda Ribnica se ni dala. Znova je sama povedla za dva gola, tekma preobratov pa se je nadaljevala, saj so nato spet domači v 55. vodili za dva gola po Mazejevem protinapadu. Celjani so zatem dobro zaigrali tudi v obrambi, tako da so gostom preprečili približanje na en zadetek, sami pa so nato v zadnji minuti potrdili zmago z novim golom Mazeja.

Mazej in Uroš Miličević sta bila s po šestimi goli najboljša strelca Celja, Leon Ljevar in Cimerman pa sta za goste vpisala devet oziroma osem zadetkov.

Liga NLB, 17. krog:

Petek, 23. februar:

Sobota, 24. februar:

Petek, 5. april:

Lestvica:

 

Ne spreglejte