Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2023,
21.45

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

RK Trimo Trebnje Liga NLB Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Nedelja, 26. 2. 2023, 21.45

1 leto, 1 mesec

liga nlb, 16. krog

Celjani na derbiju opravili z Velenjčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško, superpokal | V nedeljo bo na sporedu obračun Celja in Gorenja. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

V nedeljo bo na sporedu obračun Celja in Gorenja.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V 16. krogu lige NLB se je v nedeljo odvil veliki derbi med rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja. Celjani so zmagali z 28:22 in prednosti pred velenjsko zasedbo na lestvici povišali na tri točke. Na drugem mestu je trebanjski Trimo, ki je v soboto zmagal v Škofji Loki.

 

V derbiju dveh ekip pri vrhu prvenstvene lestvice so bili uspešnejši Celjani, ki so prišli do 15. zmage v sezoni in skočili na prvo mesto z dvema točkama več od trebanjskega Trima. Velenjčani so doživeli svoj drugi poraz in tako ostajajo tretji s točko manj od Trebnjega.

Vse do 22. minute so lahko gledalci v dvorani Zlatorog spremljali izenačen obračun, saj nobeni niso povedli za več kot en gol, moštvi pa sta si prednost izmenjavali. Nekoliko več so vodili gostje iz Velenja, ki so izjemoma tik ob začetku dvoboja na hitro povedli z dvema goloma prednosti, ko je Matic Verdinek zadel za 3:1.

Na veselje domačih navijačev so nato Celjani po golu Tadeja Mazeja prvič povedli z dvema goloma prednosti (10:8). To prednost so domačini zadržali do glavnega odmora, a so sicer vmes do konca prvega dela rokometaši iz knežjega mesta povedli tudi za tri gole.

A po odigrani minuti v drugem polčasu so Velenjčani izidi znova poravnali, ko je za 13:13 zadel Domen Tajnik. Kmalu so se po odmoru zbrali tudi Celjani, ki so v nadaljevanju spet prišli do prednosti dveh zadetkov (15:13). Še enkrat več so se gostje iz Velenja vrnili v tekmo pri izidu 15:15. V nadaljevanju se je tekma tudi zaiskrila, sodnika pa sta imela veliko dela.

Podobno kot na prvi tekmi v sezoni so tudi tokrat Celjani v drugem polčasu zaigrali bolje. Dobrih deset minut pred koncem je Patrik Martinović zadel za 23:18 in glavni trener Velenja Zoran Jovičič je moral vzeti minuto odmora. Tudi po njej se bistveno ni spremenilo, saj so celjski rokometaši še povečali prednost, tudi po zaslugi vratarja Yassina Belkaieda, in tekmo varno pripeljali do konca.

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 28:22 (13:11)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 2500, sodnika: Backović, Palačković

Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Strmljan 2, Knez, Mazej 6, Cokan, Marguč 4 (2), Antonijević, Ivanković 7, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar 2, Vlah 1, Martinović 1, Suholežnik 4.

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Tajnik 4, Pipp 1, Pajt 2, Hebar, Drobež 1, Sokolič 4 (1), Verdinek 2, Šiško 4, Grmšek 2, Slatinek Jovičič 1, M. Mlivić, T. Mlivić, Predović 1, Hriberšek.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Gorenje Velenje 2 (1).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Gorenje Velenje 12 minut.
Rdeča kartona: Šiško (47.), Matic Suholežnik (59.).

V celjski zasedbi je bil s sedmimi zadetki najboljši Ante Ivanković, šest jih je dodal Tadej Mazej. Pri Velenju so štiri gole dosegli Peter Šiško, Tilen Sokolič in Tajnik.

V naslednjem krogu bodo Celjani gostovali na obali pri Kopru, Velenjčane pa doma čaka obračun s Slovenj Gradcem.

Liga NLB, 16. krog

Petek, 24. februar:

Sobota, 25. februar:

Nedelja, 26. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte