Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 2. 2024,
20.52

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 10. 2. 2024, 20.52

2 meseca, 2 tedna

Liga NLB, 15. krog

Brez zmagovalca na derbiju, gneča na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Gorenje Velenje Trimo Trebnje Uroš Zorman | Uroš Zorman je s Trimom vknjižil točko na gostovanju v Velenju. | Foto www.alesfevzer.com

Uroš Zorman je s Trimom vknjižil točko na gostovanju v Velenju.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometaši velenjskega Gorenja in trebanjskega Trima so se v 15. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 23:23 (11:11). Celjani pa so visoko s 40:28 (21:12) premagali Ivančno Gorico. Trebanjci so s 27 točkami ostali na vrhu, Celjani in Velenjčani pa so zdaj pri 25 točkah. Četrti Jeruzalem Ormož je s 27:25 premagal Slovenj Gradec.

Osrednja tekma kroga med vodilnimi Trebanjci in drugouvrščenimi Velenjčani se je v Rdeči dvorani končala z neodločenim izidom. Trebanjci, ki so pred slabim tednom dni premagali Celjane s 33:29, imajo po remiju v Šaleški dolini dve točki naskoka pred Velenjčani in Celjani, ki so brez težav visoko ugnali tekmece iz Ivančne Gorice s 40:28.

Uvodne minute so minile v znamenju Velenjčanov, njihova obramba je bila na visoki ravni, prav tako vratar Matevž Skok. Gostujoči trener Uroš Zorman je že po dobrih enajstih minutah - pri zaostanku 2:4 - zahteval prvo minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču. Do odhoda na veliki odmor sta obe ekipi imeli dobra in slaba obdobja v svoji igri. Najprej je velenjska zasedba znova povedla za tri gole (10:7), v končnici prvega polčasa pa so gostujočo ekipo dvignile verižne obrambe vratarja Alena Skledarja, tako da so njegovi soigralci v polju v 30. minuti - po golu nekdanjega reprezentanta Darka Cingesarja - prvič na dvoboju izenačili (11:11).

Velenjčani na lestvici dve točki zaostajajo za Trebanjci. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Velenjčani na lestvici dve točki zaostajajo za Trebanjci. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Domači trener Zoran Jovičić je po prvem zaostanku na izjemno pomembni tekmi zahteval minuto odmora, a gosti so minuto kasneje povedli za dva gola (17:15). Gostitelji so odgovorili z delnim izidom 4:0, v 47. minuti so po zadetku Petra Šiška in vratarja Skoka prek celega igrišča znova povedli z 19:17. Po Zormanovi minuti odmora so Velenjčani po golu Šiška povedli z 21:18, a gostitelji v prelomnih trenutkih dvoboja niso zadržali lepe prednosti. Trebanjci so v 58. minuti po golu Grmška izenačili na 22:22, v začetku zadnje minute pa po zadetku Vida Miklavca povedli s 23:22. Približno 35 sekund pred koncem dvoboja je Urban Pipp izenačil na 23:23, Zorman pa je zahteval svojo zadnjo minuto odmora. Njegovi varovanci v zadnjih 20 sekundah niso zabili zmagovitega gola, ostalo je pri remiju.

V domači ekipi je bil najučinkovitejši Pipp s šestimi goli, prvo ime dvoboja pa je bil vratar Skok, ki je 13 obrambam dodal še dva zadetka. V gostujoči sta Staš Slatinek Jovičič in Nešić dosegla po pet golov, vratar Skledar pa je zaustavil devet strelov.

Celjani suvereni

Slovenski prvaki iz Celja so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Stični osvojili le točko, na današnjem drugem ligaškem dvoboju pa so v Zlatorogu zanesljivo ugnali tekmece iz Ivančne Gorice. Vse dvome o zmagi so razrešili že v prvi polovici tekme. V štajerski ekipi sta bila najučinkovitejša Mai Marguč in Uroš Miličević. Oba sta dosegla po šest golov, vratar Rok Zaponšek pa je zbral 16 obramb. Janez Grum je za Dolenjce dosegel šest zadetkov.

Liga NLB, 15. krog:

Petek, 9. februar:

Sobota, 10. februar:

Sreda, 21. februar:

Lestvica:

 

Ne spreglejte