Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2020,
14.34

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Četrtek, 5. 3. 2020, 14.34

4 leta, 1 mesec

v soboto na kodeljevem proti tekmicam iz podgorice

Krim se od Evrope poslavlja proti Budućnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Uroš Bregar | Uroš Bregar bo v soboto svoje varovanke vodil na zadnji tekmi lige prvakinj v sezoni. | Foto Tamino Petelinšek/STA

Uroš Bregar bo v soboto svoje varovanke vodil na zadnji tekmi lige prvakinj v sezoni.

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Rokometašice Krima Mercatorja so po sobotnem porazu v francoskem Brestu dokončno zapravile vse možnosti za preboj v četrtfinale lige prvakinj, za slovo od najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja pa se bodo konec tega tedna na domačih tleh pomerile še s tradicionalnimi mednarodnimi tekmicami iz Podgorice.

Krim Mercator - Brest - liga prvakinj
Sportal Krimovke po izpadu iz lige prvakinj zmagale za 19 golov

Obračun slovenskih in črnogorskih rokometnih prvakinj se bo v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem v soboto, 7. marca, pričel ob 19. uri.

Izbranke Uroša Bregarja so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Podgorici drago prodale svojo kožo in izgubile z 28:30, boj do zadnjega diha kljub bledi predstavi v Franciji napovedujejo tudi na sobotni tekmi v slovenski prestolnici.

Neslaven rekord

"Naše zadnje gostovanje v Brestu ni bilo uspešno. Ne bomo se izgovarjali, da smo slabo predstavo prikazali zaradi dolge in naporne poti z avtobusom, na tej tekmi smo naredili enostavno preveč napak v napadu, pa tudi v obrambi smo igrali slabo. Izgubili smo več kot 20 žog, kar je neslaven rekord, odkar vodim Krim," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal Bregar.

"Na sobotni tekmi na Kodeljevem moramo popraviti slab vtis iz Bresta, hkrati pa dvigniti tudi našo obrambo na višjo raven. Pred domačimi gledalci moramo pokazati igro do zadnjega boja, v tem primeru sem prepričan, da bo tudi izid veliko boljši," je še dodal Bregar.

Alja Varagić | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Krim Mercator - Brest - liga prvakinj
Sportal Krimovke po maratonski poti nimajo več možnosti za napredovanje

Niso bile na pričakovani ravni

"V Brestu nismo bile na pričakovani ravni v obrambi in napadu. V prvih petnajstih minutah smo se držale in bile povsem enakovredne, nato pa povsem popustile, vse naše slabosti pa so izjemno kakovostne domače igralke znale izkoristiti sebi v prid," je uvodoma dejala Alja Varagić in dodala: "Na sobotni tekmi proti Budućnosti se bomo potrudile po svojih najboljših močeh. Povabila bi gledalce, da nas podprejo na naši zadnji tekmi na mednarodni sceni, na kateri bomo dale vse od sebe."

"Na zadnji evropski tekmi bomo naredile vse, da popravimo naš bled vtis iz Bresta. Na tekmice iz Podgorice se temeljito pripravljamo in upam na našo najboljšo predstavo," je dodala Nina Zulić.

"Na zadnji evropski tekmi bomo naredile vse, da popravimo naš bled vtis iz Bresta," pravi Nina Zulić. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Na zadnji evropski tekmi bomo naredile vse, da popravimo naš bled vtis iz Bresta," pravi Nina Zulić. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Črnogorke so bile v minulem krogu povsem enakovredne imenitnim tekmicam iz Györa, na koncu pa so tesno izgubile s 27:28. Pri Budućnosti igrajo številne kakovostne igralke, najbolj nevarne pa so Milena Raičević, Djurdjina Jauković, Jovanka Radičević, Tatjana Brnović in Slovenka Barbara Lazović.

Samara da Silva Vieira
Sportal Krim se bo okrepil z brazilsko reprezentantko

Krim Mercator v tej sezoni ni bil kos svojim mednarodnim tekmecem. V skupinskem delu tekmovanja se je uvrstil na tretje mesto za madžarskim Györom in švedskim Sävehofom ter pred češkim Banikom iz Mosta, v drugem delu tekmovanja pa je pred zadnjim krogom na petem mestu.

Pred zadnjim krogom drugega dela vodi Györ s 17 točkami, Brest jih je zbral 15, Budućnost 10, Valcea sedem, Krim tri, Sävehof pa dve.

Pari zadnjega kroga skupine 2 so Györ - Valcea, Krim Mercator - Budućnost in Sävehof - Brest.

Ne spreglejte