Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
22. 9. 2015,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Koper 2013 rokomet 1. NLB Leasing liga

Torek, 22. 9. 2015, 13.21

8 let

Koper 2013 je "na vsaki tekmi obstranec", a povsem pri vrhu lestvice

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le kdo bi sklepal, da ima novinec med prvoligaši, ki je bil še pred dvema letoma na popolnem ligaškem dnu in je komaj shodil, po treh krogih šest točk in je na lestvici le za Celjem in Velenjem?

"Kot novinci v ligi smo na vsaki tekmi avtsajderji, nikoli nismo favoriti. Ostati moramo skromni, na vsaki tekmi dati vse od sebe in bo, kar bo. Večina fantov je mladih, dobro treniramo, med nami se je vzpostavila prava kemija," pravi vratar Jure Vran. Ta je skupaj s kapetanom Urošem Rapotcem eden od "vzgojiteljev" večinoma sicer najstniške ekipe, ki je sestavljena in številnih kadetskih in mladinskih reprezentantov in jo več kot uspešno vodi nekdanji reprezentant Zoran Jovičič.

Le mentor? Ah, dajte no.

A beseda mentor je zanj bistveno preozka. Nekdanji reprezentant je dodana vrednost ekipe, na treh tekmah je zbral kar 52 obramb, za kar pripisuje zasluge tudi trudu soigralcev v obrambi, še posebej na zadnji tekmi proti Škofjeločanom: "Meni kot izkušenemu igralcu je morda nekoliko lažje. Moram dati svoj delež. Upam, da bomo v takšnem slogu tudi nadaljevali."

Pred sezono se je domov vrnil tretjič, tokrat iz Avstrije. Čeprav lestvica, kako paradoksalno, ta hip te trditve ne potrjuje, gre za diametralno drugačen princip delovanja in ambicij kluba v primerjavi s strategijo nekdanjega Cimosa. Tedaj so se za nekatere tisoči evrov šteli tudi na prste obeh rok, zdaj klub živi in cveti zaradi prizadevanja peščice posameznikov, ki vanj investirajo številne ure svojega prostega časa.

Dve tekmi, 1500 navijačev

"Da, ni več tistega luksuza, kot je bil v Cimosu, a poudariti moram, da se vodilni ljudje kluba izjemno trudijo. Imamo super pogoje za delovanje, vse je na visoki ravni, čeprav ni velikih sponzorskih sredstev. Upam, da bo nekoč drugače. Vsi, ki delajo za klub, si zaslužijo velike pohvale," izpostavlja 31-letni nekdanji vratar Slovana, nemškega Göppingena, Maribora in avstrijskega St. Pöltna. Njegova vrnitev je bila ena prioritetnih nalog klubskega vodstva, ki niti slučajno ni zgrešilo.

Izključno iz domačih rokometašev sestavljena ekipa, ki se ji je pred leti pridružil še en povratnik Žiga Smolnik, pa na stole Bonifike gotovo posede še kakšnega gledalca več. Na dveh uvodnih domačih tekmah je bilo navijačev skupaj 1500. "Lepo je igrati pred polno dvorano. Vemo, da imajo ljudje tukaj radi rokomet, še iz časov Cimosa. Smo kljub z največ gledalci v občini," je zadovoljen Vran, ki bo svoje četrto obdobje v domačem klubu izrabil tudi za dokončanje študija na Fakulteti za pomorstvo in promet.

Ne spreglejte