Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet legionarji

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 22.06

8 let

Kavtičniku četrtfinale, Dobelšku in Kavašu derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna je bil izmed rokometnih legionarjev strelsko zelo razpoložen David Špiler. Vid Kavtičnik je edini s četrtfinalno vstopnico za ligo prvakov, Dobelšek in Kavaš pa sta premagala Zormana.

V elitni ligi prvakov je od slovenskih rokometašev v igri za naslov evropskega klubskega prvaka le še Vid Kavtičnik z Montpellierjem, saj je Kadetten tokrat padel, Kavtičnik pa je zadel kar sedemkrat. Strelsko je bil razpoložen tudi David Špiler v dresu Zagreba, dosegel je kar devet zadetkov. Njegov klubski kolega Gorazd Škof je proti Rhein-Neckar Löweu zabeležil eno obrambo. Visok poraz je v osmini finala lige prvakov doživela Bosna Sarajevo Petra Puclja. Igrišče je sklonjene glave zapustil tudi Nenad Bilbija z Valladolidom. Slovenski reprezentant je na tekmi proti Hamburgu zadel enkrat. Zmage se je z Veszpremom veselil David Koražija (dosegel je en gol), a to ni bilo dovolj za napredovanje v četrtfinale.

Rok Praznik in Gregor Lorger sta si z Naturhouse La Riojo priigrala polfinalni nastop v evropskem pokalu EHF. Praznik je bil za špansko ekipo natančen dvakrat. Napredoval je tudi Göppingen Miladina Kozline, ki je izločil Gorenje. Brez polfinala v pokalu pokalnih zmagovalcev pa je ostal Drott Halmstad, katerega član je Miha Gorenšek.

Poljski derbi v slovenskih barvah

Na Poljskem sta se med seboj pomerili ekipi Kielc in Wisle, ki zasedata sam vrh prvenstvene lestvice. Zmage sta se v poljskem derbiju veselila Luka Dobelšek (dva gola) in Boštjan Kavaš (pet golov) v dresu Wisle. Kielcam, za katere je Uroš Zorman zadel dvakrat, ni pomagala niti prednost domačega igrišča.

V španskem državnem prvenstvu je novi dve točki vknjižil Nenad Bilbija z Valladolidom, k visoki zmagi pa je Bilbija prispeval le en gol. Z Naturhouse La Riojo sta zmagala Rok Praznik in Gregor Lorger. Tudi Praznik je bil natančen le enkrat. Arrate Blaža Vončine je remiziral s Toledom, Puerto Sagunto Ognjena Backovića pa je moral priznati premoč Barcelone. Backović je Kataloncem zabil tri gole.

Natančna Špiler in Barišić-Jaman

Slovenci so bili minuli konec tedna zelo razpoloženi v hrvaškem državnem prvenstvu. David Špiler je k visoki zmagi Zagreba prispeval osem zadetkov, Gorazd Škof pa je za hrvaške prvake branil sedem strelov. Novih dveh točk se je veselil tudi Saša Barišić-Jaman, v statistiko pa je vpisal sedem zadetkov.

Bjerringbro-Silkeborg Primoža Prošta in Mihe Žvižeja je v danskem prvenstvu zmagal s kar 24 goli razlike. Prošt je dobil priložnost v vratih in zbral šest obramb. Brez zmage pa je na Norveškem ostal Vasja Furlan. Slednji je za Follo zadel dvakrat. Poraz je zabeležil tudi Aleš Pajovič, čeprav je 'Pajo' za avstrijskega drugoligaša Seiersberg zadel kar devetkrat.

Ne spreglejte