Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2011,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Montpellier Vid Kavtičnik

Sobota, 23. 4. 2011, 18.17

8 let

Kavtičnik bo za veliko noč v Mannheimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Velikonočno nedeljo bosta popestrila Rhein-Neckar Löwen in Montpellier, ki se bosta pomerila za čimbolj ugoden rezultat pred povratnim srečanjem četrtfinala rokometne lige prvakov. Kdo bo boljši?

Za preboj na zaključni turnir lige prvakov v Kölnu se bosta v nedeljo pomerila francoski Montpellier in nemški Rhein-Neckar Löwen. Z elitnim evropskim rokometnim tekmovanjem imajo francoski prvaki veliko več izkušenj, saj so dvakrat celo osvojili naslov najboljših, na drugi strani pa si 'levi' v svojem tretjem nastopu v ligi prvakov želijo med najboljše med najboljšimi.

"Potrebujemo pomoč navijačev"

Kdo ima boljše možnosti? Prvi zvezdnik Montpellierja Nikola Karabatić meni, da favorita praktično ni: "Ko se uvrstiš tako daleč, lahkih nasprotnikov preprosto ni. Morda je RNL celo boljši v primerjavi z nami, saj ima daljšo klop. Naša prednost pa je, da povratno tekmo igramo doma. Rekel bi, da so možnosti 50:50." Prva tekma bo torej potekala v Mannheimu, kjer bo dvorana zagotovo polna do zadnjega kotička. "Potrebujemo pomoč navijačev, ki so vedno naš osmi igralec na igrišču. Potrebujemo ugoden rezultat za povratno tekmo," je pred prvo tekmo dejal Thorsten Storm, direktor nemške ekipe.

"Previsoka zmaga lahko tudi 'uspava'"

Pri Rhein-Neckar Löwenu bo po poškodbi hrbta po vsej verjetnosti za evroligaški obračun že nared odlični vratar Henning Fritz, ki za prvo tekmo ne želi napovedovati izida: "Vse je mogoče. Seveda si želimo visoke zmage in zaloge za povratno srečanje, a previsoka zmaga lahko tudi 'uspava' in nasprotnik hitro nadoknadi zaostanek. V rokometu je vse mogoče zato je razmišljati o nedeljskem rezultatu nima smisla." Nemški reprezentančni vratar v dresu 'levov' ve kaj njegove soigralce čaka na tekmi: "Proti Montpellierju je zelo težko igrati, ker ima zelo napadalno naravnano igro v obrambi. Morali bomo igrati zelo hitro in se veliko gibati."

"Hočemo nastopiti v Kölnu" Obeta se torej napet boj za nastop na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip. "To je trenutek, ki smo ga vsi nestrpno čakali in za kar so trdo delali celo sezono. Smo boljši kot lani in hočemo nastopiti v Kölnu," je odločen Karabatić. Napredovanja si zagotovo močno želi tudi njegov soigralec Vid Kavtičnik, ki je še edini slovenski predstavnik v elitni ligi prvakov.

Nedeljski obračun bo na sporedu ob 17.45, nemško-francosko srečanje pa bosta sodila Srba Nenad Nikolić in Dušan Stojković.

Ne spreglejte