SiolNET. Sportal Rokomet
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zelo verjetni naslednik Blaža Janca

Jan Jurečič v pričakovanju belega dima za Celje

0,98

termometer

 | Foto: Danilo Kesič
Foto: Danilo Kesič

Med Novomeščanom Janom Jurečičem in celjskim rokometnim klubom vlada obojestranska simpatija. O pogojih za prestop pa se morata dogovoriti še kluba. Odškodnina? Okrog 15 tisoč evrov.

Blaž Janc, prvo desno krilo in po potrebi tudi odlični zunanji igralec Celja, odhaja v Kielce. To je uradno potrjeno že od svetovnega prvenstva. Slovenski prvaki se ozirajo za nadomestilom. Predvsem na slovenskem trgu. Ni posebej težko oceniti, kateri igralci so v ožjem izboru. Med mlajšimi levičarji, ki izstopajo v slovenskem prvenstvu, je vsekakor Jan Jurečič, desno krilo Krke.

Absolvent fakultete za šport je bil prvi strelec rednega dela prvenstva s povprečjem okrog sedem golov na srečanje. Čisti presežek mu je uspel v 13. krogu, ko je od 15 sproženih strelov proti Dobovi vsakokrat zadel.

Zdi se, da je 22-letnik, ki je že nekaj let med najboljšimi strelci lige, zrel za korak naprej. Celjani si ga nedvo(u)mno želijo. In niso edini. A obstaja vsaj en zadržek. Fant ima z Novomeščani še enoletno pogodbo, Krka pa je njegov matični klub. To pomeni, da je, ker nekdanji mladinski reprezentant še ni star 23 let, upravičena do odškodnine, ki se izračuna po posebni formuli Rokometne zveze Slovenije.

Branko Tamše si Jurečiča želi in je z njim tudi že komuniciral. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Branko Tamše si Jurečiča želi in je z njim tudi že komuniciral. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

15 tisočakov od ...

A po drugi strani ima fant v pogodbi zapisano, da se Krka z morebitnim snubcem, če je to eden od najboljših slovenskih klubov ali organizacija iz tujine, dogovori sporazumno. Neuradno naj bi Jurečiča od Celja ločilo okrog 15 tisoč evrov. Ni popolnoma jasno in znano, ali gre za seštevek kriterijev za odškodnino, kolikor je Celje pripravljeno plačati, ali Krkino zahtevo.

V vsakem primeru je verjetno odločitev blizu. Morda bo znana že v ponedeljek, ko naj bi se sestala oba predsednika klubov. Krka po naših informacijah igralca vsekakor ne namerava zadrževati na silo, seveda pa si obeta denarno nadomestilo. Če bo prevladal razum, se zdi, da je beli dim za Celje in Jurečiča blizu. Če pa stvari le ne bodo šle po njegovih željah, bo eno sezono predvidoma še odigral v Novem mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 116
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin