Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 18.20

8 let

Humanitarna akcija za obolelega Iztoka Puca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji kapetan slovenske rokometne reprezentance na začasnem delu v Katarju Rolando Pušnik je skupaj z Dragano Jusupović sprožil humanitarno akcijo za nekdaj odličnega rokometaša Iztoka Puca.

Nekdanji izvrstni rokometaš Iztok Puc, ki šteje 44 let, se že več mesecev bori s hudo boleznijo. Njegovo življenje visi na nitki, v bolnišnici v Združenih državah Amerike se z ženo in sinom borijo iz dneva v dan. Nekdanji njegov soigralec, legendarni slovenski vratar Rolando Pušnik, je zato skupaj z Dragano Jusupović prišel do ideje za organizacijo humanitarne tekme, s katero bi zbirali sredstva za Iztoka in njegovo družino. Zdravljenje je namreč zelo drago. "Oba z Dragico sva se že soočila s to boleznijo in veva, kako hudo je. Iztok je dober prijatelj, zato bi želel, da mu pomagamo. Govoril sem z njegovo ženo, ki mu je posredovala našo idejo, Iztok jo je sprejel z velikim odobravanjem," je za Sportal iz Katarja, kjer deluje v tamkajšnji reprezentanci, sporočil Rolando Pušnik. Puc, rojen v Slovenj Gradcu, je nastopil za tri različne reprezentance – jugoslovansko, hrvaško in slovensko. S hrvaško je leta 1996 v Atlanti stopil na Olimp. Prvo neuradno tekmo za Slovenijo je odigral v sloviti dvorani Golovec proti Italiji, ko je bil kapetan prav Rolando Pušnik, trener pa Tone Tiselj.

Pušnik in Jusipovićeva bosta skupaj s prijatelji, kjer bo veliko vlogo odigral celjski rokometni klub na čelu z Romanom Pungartnikom, organizirali humanitarno tekmo v Celju. Ta bo v EHF tednu konec oktobra, kjer bo sodelovala članska izbrana vrsta Slovenije, kar je že potrdil selektor Boris Denič. Več o tem lahko preberete na socialnem omrežju Facebook pri Rolandu Pušniku.

Akcijo je danes – prvi dan podprla že kopica znanih slovenskih športnih imen.

Ne spreglejte