Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Atletico Madrid Talant Dušebajev

Torek, 9. 7. 2013, 20.45

8 let

Dušebajev ne more verjeti, da njegov Atletico ne obstaja več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden tistih, ki ga je propad Atletica Madrida najbolj pretresel, je gotovo njegov trener Talant Dušebajev. "Sponzorje sem iskal po vsem svetu," je dejal legendarni Rus s španskim potnim listom.

Rokometni svet je dopoldan šokirala novica, da je rokometni klub Atletico Madrid ugasnil. Dolgovi so bili preveliki, sponzorjev pa vlaganje vanj ni zanimalo. Na potapljajoči barki je do konca ostal njegov trener Talant Dušebajev. Do zadnje sekunde je upal, se boril, sam iskal sponzorje. Da bi se izognil črnemu scenariju, je naredil vse. Pa mu ni uspelo. 9. julij 2013 bo v zgodovino zapisan kot dan, ko je propadel velikan iz Madrida. Klub, ki ima, če štejemo tudi tiste, ki jih je osvojil pod imenom Ciudad Real, v vitrinah vse največje lovorike. Dušebajev, zdaj 45-letni trener, je njegov (Ciudad Realov) dres oblekel leta 2001 in ga nosil – igral je na položaju srednjega zunanjega – vse do leta 2007. Že dve leti pred tem pa prevzel tudi trenersko palico in bil igralec ter trener v eni osebi. Klubu je ostal zvest tudi po letu 2011, ko je ta odšel pod znamko Atletico Madrid.

Zdaj je, skupaj s sinom Alexom, ki ga je pred kratkim pripeljal v klub, ostal brez službe. Pravi, da je v zadnjem letu naredil vse, kar je v njegovi moči. Vse, da bi klub rešil. Da bi ta splaval na površje. "Zame in za navijače se je podrl svet," je dejal in priznal, da se je trudil do zadnjega trenutka. "Gospodarski položaj celotne države je preslab. Potoval sem po svetu in iskal sponzorje. A brez uspeha. Ne glede na to, da gre za znamko, kot je Atletico Madrid." Čeprav so se uradne številke gibale okoli milijona evrov, naj bi bil znesek (tako pravi Dušebajev), ki bi klub ohranil pri življenju, vsaj 1.700.000.

Trener Barcelone: Velik udarec za šport

"Propad Atletica je močno zadel tudi Barcelono, ki je s tem izgubila največjega rivala. Zdaj v domačem prvenstvu sploh nima konkurence. Počutim se izigranega," je še dejal Dušebajev in se klubu zahvalil, da je lahko nosil njegovo majica. In nosil jo je z največjim ponosom.

Odzval se je tudi trener Barcelone Xavi Pascual. "Smrt Atletica je velik udarec za rokomet in šport nasploh. Izgubili smo velikega tekmeca. Zelo dobro poznam predsednika in verjamem, da je naredil vse, da bi se izognil najhujšemu. Težko mi je tudi za Talanta, ki je v klub pripeljal najboljšega strelca lige, svojega sina Alexa, zgodba pa se je končala, še preden se je začela. Iskreno mi je žal," pravi trener Barcelone, za katerega lahko brez slabe vesti že zdaj zatrdimo, da bo osvojil naslov španskega prvaka.

Ne spreglejte