Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
17. 5. 2016,
11.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

rokomet Uroš Zorman legionarji Kielce Dean Bombač

Torek, 17. 5. 2016, 11.19

6 let, 6 mesecev

Dean Bombač izvedel enega najhitrejših prestopov v Kielce

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
dean bombac kielce | Foto Wojciech Staniec/cksport.pl

Foto: Wojciech Staniec/cksport.pl

Rokometni reprezentant Dean Bombač se je pred koncem sezone že predstavil v svojem novem poljskem klubu iz Kielc. "Prišel sem v enega najboljših klubov na svetu," je dejal.

Trenutno je še član madžarskega Picka, pri katerem ima eno glavnih vlog, poleti pa se bo Dean Bombač preselil v Kielce, 13-kratnega poljskega prvaka in do zdaj trikratnega udeleženca zaključnega turnirja lige prvakov. Tam bo organizatorski par tvoril s svojim reprezentančnim kapetanom Urošem Zormanom.

"Prejšnji konec tedna sem bil zelo srečen, zdaj pa sem tudi. Deana Bombača ni treba posebej predstavljati. Gre za enega najboljših organizatorjev igre na svetu, ki predstavlja možgane ekipe. Čaka ga še zdravniški pregled, ampak to je formalnost. Pred kratkim je Veszpremu zabil osem golov, mislim, da je zdrav," se je na predstavitvi namuznil lastnik kluba Bertus Servaas: "To je bil eden najhitrejših prestopov."

Zanimivo leto za Bombača: redni gost je bil v vrhuncih lige prvakov, izvedel prestop v Kielce, čakajo pa ga tudi olimpijske igre. | Foto: Reuters Zanimivo leto za Bombača: redni gost je bil v vrhuncih lige prvakov, izvedel prestop v Kielce, čakajo pa ga tudi olimpijske igre. Foto: Reuters

 

Ko je žena rekla, da ...

Hiter dogovor, čeprav se je na uradno potrditev govoric čakalo celo kakšno leto, je potrdil tudi Koprčan: "Ko mi je menedžer povedal, da sta poklicala Bertus in trener Talant Dušebajev, sem nemudoma vprašal ženo, kaj misli o tem. Zelo hitro sva se odločila."

Bombač se je s pomočjo soigralca pri Picku Piotra Wyszomirskega potrudil in naučil nekaj osnovnih poljskih izrazov. Za več bo med izpolnjevanjem triletne pogodbe še precej časa. "Vesel sem, da sem podpisal za enega najboljših klubov na svetu. Moje sanje so osvojitev lige prvakov. Mislim, da nam to lahko uspe," je, kot navaja cksport.pl, še dejal s 101 golom četrti strelec lige prvakov, od katere se je moral posloviti v osmini finala.

Leto za oblizniti prste

Izločil ga je Kiel. V klubu podobnega imena bodo apetiti vsekakor (še) večji. Bombača pa čaka še naporno poletje. Po končnici madžarskega prvenstva še kvalifikacije za svetovno prvenstvo in olimpijske igre. Vsekakor vrhunsko leto za Primorca, ki sta mu predtem propadla dva kluba, v katerih je igral.

Ne spreglejte