Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Rio 2016 kvalifikacije za olimpijske igre Rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

"Teh 16 fantov je za Slovenijo vrednih zlata"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

"Ko je bilo najtežje, smo pokazali, kdo smo," pomen slovenskega moštva poudarja Dean Bombač. Rokometna reprezentanca bo kot edina slovenska ekipa zaigrala na olimpijskih igrah v Riu.

Ključni poudarki:

- Rokometna reprezentanca se je tretjič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre.

- Slovenska rokometna odprava se bo v domovino vrnila v ponedeljek. Letalo z dragoceno slovensko pošiljko se bo iz Köbenhavna odpravila proti Zagrebu, kjer bo pristalo ob 13.15. Vrnili se bodo vsi igralci razen nekateri legionarjev, ki so se v svoje klube vrnili neposredne iz Švedske (Marko Bezjak, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Simon Razgor, Uroš Zorman in Sebastian Skube)

- Na kvalifikacijskem turnirju je premagala evropske podprvake Špance, Irance in izgubila s Švedi.

- Poleg Slovencev so se v Rio uvrstili še Brazilija, Francija, Katar, Argentina, Nemčija, Egipt, Poljska, Tunizija, Hrvaška, Danska in Švedska.

- Žreb skupin bo 29. aprila.

"Iz naše ekipe sta bila do zdaj le dva igralca na olimpijskih igrah. Verjetno le onadva razumeta, kaj smo dosegli. Preostali še ne dojemamo," je iz Malmöja na Švedskem sporočil rokometni reprezentant Dean Bombač. To mesto je postalo kraj srečnega imena za Slovence.

Ni znal zgrešiti

Čeprav ob domačinih in Špancih še zdaleč niso veljali za favorite, se jim je uspelo zavihteti v Rio. Pomembno vlogo pri tem je imel tudi Koprčan. Na turnirju so v mreži končale vse žoge, ki jih je poslal tja. Sedem strelov, sedem golov. To ni uspelo nikomur drugemu na turnirju, če odmislimo tri rokometaše, ki so tekmečev gol ciljali le enkrat.

"Najprej bi pohvalil soigralce. Vsi skupaj smo fenomenalni, da smo zdržali pritisk, se 'sestavili' ter pokazali, da imamo pravi značaj in srce. Ko je bilo najtežje, smo pokazali, kdo smo. V obrambi smo bili pravi, napad je stekel. Na najpomembnejših dveh tekmah smo dvignili raven igre v obeh elementih. Teh 16 fantov je za Slovenijo vrednih zlata," s čustvi ni skoparil Bombač: "Posamično kakovost smo pretvorili v ekipno in se dvakrat vrnili po petih oziroma šestih golih zaostanka."

Deanu Bombaču (stoji v drugi vrsti, drugi z desne) se obeta krstni nastop na olimpijskih igrah. | Foto: Deanu Bombaču (stoji v drugi vrsti, drugi z desne) se obeta krstni nastop na olimpijskih igrah.

Pozor, prihajajo Norvežani

Velika cilja, ki ju ima v karieri, sta osvojitev lige prvakov in medalja na velikem tekmovanju. Na olimpijskih igrah bi bilo to še toliko slajše. Tudi zato velja Bombačevo opozorilo, da se Slovenija pri kvalifikacijah ne sme ustaviti.

Tudi zaradi "norveškega" vzroka ne, saj jo junija prav ta reprezentanca čaka v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo: "Res ne želimo oditi na olimpijske igre z okusom še enega izpada udeležbe na svetovnem prvenstvu."

V tej reprezentanci sta na olimpijskih igrah zaigrala le Uroš Zorman in Vid Kavtičnik. | Foto: V tej reprezentanci sta na olimpijskih igrah zaigrala le Uroš Zorman in Vid Kavtičnik.

Tudi za žene in dekleta

Če ženska že v običajni hiši podpira tri vogale, kako je šele pri športnikih? Tujina, priprave, gostovanja … "Ne smemo pozabiti boljših polovic, ki nas vselej podpirajo, ko s treningov hodimo živčni in kdaj tudi zadirčni domov. Tudi njim se je treba ob takšnih priložnostih lepo zahvaliti, tovrstni uspehi so tudi njihova zasluga," je sklenil zvezdnik Picka, ki se bo v prihodnji sezoni preselil v Kielce.

Najboljši v marcu

Bombača so ob nekdanji krimovki Andrei Penezić novinarji izbrali za najboljšega igralca marca v ligi prvakov. S 101 golom drugi strelec tekmovanja je imel konkurenco Madsa Mensaha Larsena (Rhein-Neckar Löwen), Alema Toskića (Vardar), Rodriga Corralesa (Wisla Plock) in Arpada Šterbika (Vardar). Njegov Pick je v osmini finala sicer izpadel iz tekmovanja, za kar je poskrbel Kiel.
 

Ne spreglejte