Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
15. 5. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

legionarji rokomet Kielce Uroš Zorman

Nedelja, 15. 5. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Uroš Zorman od bolnišnice do naslova prvaka v istem dnevu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
uros zorman kielce prvak | Foto FB profil Uroša Zormana

Foto: FB profil Uroša Zormana

Čeprav je moral zaradi zdravstvenih težav v bolnišnico, je Uroš Zorman postal ena ključnih figur tretje in odločilne zmage rokometašev Kielc za naslov poljskega prvaka.

Vladavina Kielc v poljskem rokometu se nadaljuje. Udeleženci zaključnega turnirja lige prvakov so slavili petič zapored in skupno trinajstič. Finalni tekmec je bil še bolj standarden kot lovorika, to je bila zasedba Wisle. Ta je proti Kielcam izgubila še tretjič v nizu, tokrat s 25:27. Uroš Zorman je na gostovanju prispeval en gol in bil v središču pozornosti.

Pred tekmo je bil namreč v bolnišnici zaradi težav z ledvicami, dobil je tudi infuzijo. Vseeno je nastopil in na klopi preživel le malo minut. Trener Talant Dušebajev se mu je po srečanju poklonil: "Uroša sem prosil, naj pride na tiskovno konferenco, da se mu zahvalim. Pokazal je, kako deluje pravi profesionalec, in igral kljub vsem težavam. Tokratna zmaga je 99-odstotno njegova zasluga."

Več informacij o stanju slovenskega kapetana, ki se mu je aprila izpolnila goreča želja po uvrstitvi na še ene olimpijske igre, bo znanih po natančnejših pregledih.

Tako se je slavilo v Kielcah:


 

Veter v hrbet

"Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nam predstavljali veter v hrbet, in ekipi, ki je pokazala značaj. Še posebej proti koncu tekme. Veseli smo, da smo zmagali s 3:0, ampak mislim, da je zmagal poljski rokomet. Dobro je imeti kluba, ki se za naslov tako bojujeta vse do konca," spletna stran Kielc navaja Zormanove misli.

Eden od vrhunec sezone je mimo, drugi, pravzaprav še pomembnejši, šele prihaja. Konec meseca bodo Poljaki drugič zapored in tretjič v klubski zgodovini nastopili na zaključnem turnirju lige prvakov v Kölnu, kjer bodo branili lansko tretje mesto. V polfinalu jih čaka Pariz. Še prej bodo na urniku zaključni boji v pokalu. Prihajata torej odločilna tedna sezone.

Ne spreglejte