Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
11. 1. 2013,
15.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet David Špiler

Petek, 11. 1. 2013, 15.14

8 let

David Špiler še v igri za SP: Čez dan ali dva odvržem bergle

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še vedno obstaja možnost, da trenutno poškodovani David Špiler zaigra na rokometnem svetovnem prvenstvu.

Pred tednom dni je Davida Špilerja zadela temna novica – poškodba, počena žila ga je odpeljala s priprav slovenske rokometne reprezentance za svetovno prvenstvo sprva v ordinacijo, nato v operacijsko sobo. Kazalo je, da bo moral eden najbolj izkušenih, gotovo pa najbolj vsestranski rokometaš reprezentance Španiji pomahati v slovo, še preden se bo tja sploh odpravil. A stvar ni tako črna, kot se zdi. Gorenjec je že pred dnevi napovedoval morebitno možnost igranja v drugem krogu, vnovični zdravniški pregled je to potrdil. Špiler je z zadovoljnim glasom sporočil: ''Informacije so kar spodbudne. Nogo že bremenim, čez dan ali dva bom odvrgel bergle. Obstaja možnost, da zaigram, vse bolj realna je. Okrevanje poteka nad pričakovanji. Ostajam na terapijah, moram odstraniti še šive, čakamo, da se zaceli površinska rana.''

Tridesetletnik je za prvi , skupinski del prvenstva vsekakor izgubljen. Po njem pa lahko selektor zamenja dva igralca, kjer bi lahko zapolnil kako vrzel glede na potrebe ekipe. Za Špilerja bi bilo svetovno prvenstvo v Španiji šesto veliko tekmovanje. V preteklosti pa je igral tako levo krilo kot srednjega zunanjega. Zvonimir Serdarušić, nekdanji selektor, ga je postavil na levega zunanjega, takšno prakso nadaljuje tudi Boris Denič, Špiler pa je bil v zadnjem času stalni član prve sedmerke. Namesto njega je na SP odpotoval Borut Mačkovšek.

Član Zagreba je postal četrta žrtev poškodb na reprezentančnih pripravah – družbo na spisku doma ostajajočih mu delajo vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak ter desni zunanji David Miklavčič. Slovenija prvo tekmo igra v soboto, ko se bo pomerila s Savdsko Arabijo.

Ne spreglejte