Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
9. 10. 2016,
21.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Branko Tamše Vardar Celje Pivovarna Laško rokomet liga prvakov

Nedelja, 9. 10. 2016, 21.10

6 let, 6 mesecev

Po tekmi Celja in Vardarja

Celjanom simpatije, Vardarju točki

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
celje vardar zlatorog liga prvakov | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Celjski rokometaši so na domačem igrišču s 26:32 izgubili tekmo tretjega kroga lige prvakov s favoriziranim skopskim Vardarjem. V soboto na gostovanje k evropskim prvakom iz Kielc. Četrturni protest celjskih navijačev Florijanov.

Za uspeh nad Vardarjem, lanskim četrtfinalistom lige prvakov in klubom z večkratnikom celjskega proračuna ter kopico zvezdniki, bi slovenski prvaki potrebovali najboljšo tekmo sezone. Niso je pokazali, vsaj v obliki celotnega srečanja ne. Prvi polčas je bil zelo dober, a se ne imenuje zaman polčas.

Na koncu so Makedonci po seriji celjskih napak v napadu slavili z 32:26. Optimisti bi podčrtali, da je to razpolovljena razlika z zadnje medsebojne tekme v regionalni ligi.

Branko Tamše bo prihodnji teden ekipo najprej popeljal v Belorusijo, nato pa še na Poljsko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Branko Tamše bo prihodnji teden ekipo najprej popeljal v Belorusijo, nato pa še na Poljsko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Celjani ostajajo pri zmagi nad Zagrebom, Skopjanci pa so si v Zlatorogu zagotovili tretji par točk. Njihov krožni napadalec Mijajlo Marsenić je dal šest golov brez zgrešenega strela.

Timur Dibirov, eno najboljših kril na svetu, se je ustavil pri petih. Zelo dobro tekmo je spet odigral Vid Poteko, ki je prav tako zabil pet golov. Enako kot Žiga Mlakar. Oba sta imela med tednom tako kot še nekateri nekaj težav z zdravjem.

"Simpatičnost ne šteje"

"Čestitam Vardarju za zasluženo zmago. Želel sem si agresivnosti, tekmo smo odprli z globoko postavitvijo 5-1. V prvem polčasu smo igrali optimalno ta trenutek. Vardar je realno močnejši.

Želeli smo, da bi bili v igri do končnice. Naredili smo nekaj ključnih napak z igralcem več. Vseeno smo imeli še priložnost, polprotinapad vrgli v avt. Agresivnosti, kakršna je bila v prvih 15 minutah, si želim vso tekmo, vem pa, da se baterije praznijo. Kljub napakam smo prikazali simpatičen rokomet, a to ne šteje," je po tekmi dejal celjski trener Branko Tamše.

Marsenić je odlično izkoristil priložnost. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Marsenić je odlično izkoristil priložnost. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Hvala Celjanom za pošteno igro. Vedeli smo, da bo tekma drugačna kot v Sehi. Sprva smo se mučili v napadu in obrambi. V drugem delu smo se držali zastavljenega sistema. Najpomembnejše je, da smo zmagali," pa je povedal omenjeni srbski reprezentant Marsenić.

Obramba zadetek v polno

Celjani so srečanje začeli odlično, ostro v obrambi, Tamše se je odločil za postavitev 5-1, in zanesljivo v napadu. Povedli so s 3:0. Vardar je prvi zadetek dosegel po šestih minutah, prvič pa povedel po četrt ure. Takrat, ko so glasneje začeli navijati člani skupine Florijani. V prvi četrtini tekme so se oglašali le posamezni člani oziroma članice.

Neuradno je za protest kriva nedorečenost glede pomoči kluba pri potovanjih na gostovanja.

Očitno so navijaški veter v svojih jadrih občutili tudi igralci, ki so po nekaj obrambah odličnega Ivana Gajića – šest ustavljenih žog v prvem delu, njegov kolega Arpad Šterbik je imel dve manj, na koncu pa osem – sprva ujeli dva zadetka minusa, nato pa spet povedli. S kakšno napako v obrambi in/ali napadu manj bi z vodstvom lahko tudi odšli v garderobo.

Za Celjane je bila ena najbolj razveseljivih vesti, da je desnico naravnal Borut Mačkovšek, ki je iz štirih poskusov dosegel tri gole.

Odločil je napad

Korak za korakom je bledela celjska iniciativa v drugem polčasu. Pivovarji so kljub še vedno zelo solidni obrambi slabo izkoriščali igralca več, v četrt ure so dosegli le štiri gole. Celjska tegoba so bile tehnične napake in kar trije zapravljeni protinapadi. Mačkovšek ni nadaljeval v slogu iz prvega polčasa.

Edi Kokšarov na tribuni

Tekmo si je v vlogi Vardarjevega športnega direktorja ogledal tudi Edvard Kokšarov, ki je v celjskem klubu preživel kar 12 sezon, med drugim je bil tudi klubski kapetan. Navijači so enega najboljših in najbolj priljubljenih tujcev v Celju, čigar dres s kultno 23-ico visi pod stropom dvorane, pozdravili s skandiranjem.

Medtem ko je imel Vardar, ki se je na Celjane odlično pripravil, izključenega rokometaša, je Timur Dibirov zadel za 25:19, s čimer je bila tekma bolj ali manj odločena. Čudeži se ne dogajajo pogosto. V Zlatorogu se ni zgodil, čeprav so se slovenski prvaki zgledno borili do konca. Nekaj žog, natančneje štiri, je obranil Urban Lesjak. Nasploh sta bila vratarja tokrat na precej visoki ravni, res pa je manjkal večji prispevek vseh v drugem polčasu.

Urban Lesjak in Ivan Gajić sta imela skupaj več obramb kot Arpad Šterbik.  | Foto: Morgan Kristan / Sportida Urban Lesjak in Ivan Gajić sta imela skupaj več obramb kot Arpad Šterbik. Foto: Morgan Kristan / Sportida
Zaostanek jim je ob prebujenih gledalcih, ki so kljub (le) napol prazni oziroma polni dvorani spet pripravili odlično vzdušje, uspelo znižati celo na dva gola pet minut do konca. A nato so Skopjanci na hitro povezali dva zadetka in znova pobegnili na varno razliko. Končna, 32:26, pa je bila izenačena najvišja.

Teden dveh supertežkih gostovanj

V naslednjem krogu pivovarje čaka izjemno gostovanje, in sicer pri evropskih prvakih Kielcah, za katere nastopata Uroš Zorman in Dean Bombač. Še prej pa v sredo regionalni obračun z Meškovom.

Celje PL : Vardar 26:32 (15:15)

Dvorana Zlatorog, gledalcev: 2.500, sodnika: Madsen in Mortensen (oba Danska).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (4 obrambe), Gajić (6 obramb); Malus, Babarskas, Janc 3, Razgor, Suholežnik, Marguč 2, Grošelj, Poteko 5, Zarabec 3, Kodrin, Mačkovšek 3, Mlakar 5, Žvižej 3, Bećiri 2.

Vardar Skopje: Šterbik (8 obramb), Angelov; Stoilov 3, Maqueda, Dereven, Karačić 3, Dušebajev 2, Abutović 1, Canellas 2, Cindrić 3, Čupić 2, Dibirov 5, Šiškarev 4, Borozan 1, Nedanovski, Marsenić 6.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško -, Vardar Skopje -.
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Vardar Skopje 12 minut.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte