Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2018,
13.55

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Tomaž Ocvirk EHF liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 8. 11. 2018, 13.55

5 let, 5 mesecev

Pivoovarji pred obračunom z zagrebom

Celjani proti Zagrebčanom pod dodatnim drobnogledom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Celje Pivovarna Laško Flensburg | Celjane v soboto zvečer čaka gostovanje pri Zagrebu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjane v soboto zvečer čaka gostovanje pri Zagrebu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto ob 20. uri čaka tekma sedmega kroga lige prvakov. Gostovali bodo pri Zagrebu, ki je v šestih tekmah zbral točko manj kot slovenski prvaki. Celje in Zagreb se bosta pomerila tudi v osmem krogu 18. novembra, tekmi pa bosta zelo pomembni za obe moštvi, ki si želita napredovati v izločilne boje.

Mesec november za Celje prinaša najbolj pomembne obračune. Z zmago proti Motorju so začeli dobro, a sedaj prihaja dvojni program z Zagrebom. Ta trenutno zaseda sedmo mesto, s točko zaostanka za Celjem, a je vse tri dosedanje osvojil na gostovanjih, tudi ostale tekmece pa je pošteno namučil.

Tekmi bosta za obe ekipi zelo pomembni. Zmagovalec obeh bi si zelo na široko odprl vrata v naslednji krog, če si ekipi točke na teh obračunih razdelita, pa ju čaka še ogorčen boj do konca rednega dela. Glede na dosedanje obračune so favoriti hrvaški prvaki, v dosedanjih osemnajstih obračunih lige prvakov so namreč zmagali desetkrat, ena tekma se je končala neodločeno, sedemkrat pa je zmaga pripadla Celju.

MRK Krka Ribnica
Sportal Brez zmagovalca na obračunu Gorenja in Trima

Tekma tedna, ki bo predvajana na vseh trgih z zakupljenimi pravicami tekmovanja

Zadnjih dveh obračunov v Areni Zagreb se celjski klub ne spominja najraje. Ne toliko zaradi svojih predstav, temveč zaradi vseh stranskih dejavnikov, ki so se dogajali na in ob igrišču in ne sodijo v svet športa. Verjetno se je tudi zaradi tega Evropska rokometna zveza odločila, da letošnji obračun v Zagrebu imenuje za tekmo tedna, t.i. MOTW, kar pomeni, da bo tekma predvajana na vseh trgih po svetu, ki imajo zakupljene pravice tekmovanja, torej bo bolj pod drobnogledom, so sporočili iz celjskega kluba.

"Naboj teh tekem seveda ni več takšen, kot je bil v tistih uvodnih letih, vseeno pa bo to prava, čvrsta, moška tekma, kar pa so obračuni Zagreba in Celja še vedno. Prav tako so to dvoboji s posebnim nabojem, zato moramo misli usmerjati zgolj na igrišče, ne glede na to, kaj se dogaja okoli. Potrebna bo maksimalna zbranost skozi vso tekmo, saj se takšni derbiji po navadi odločajo ob koncu in je rezultat pogosto posledica prej omenjenega elementa," je povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

"Naboj teh tekem seveda ni več takšen, kot je bil v tistih uvodnih letih, vseeno pa bo to prava, čvrsta, moška tekma, kar pa so obračuni Zagreba in Celja še vedno. Prav tako so to dvoboji s posebnim nabojem, zato moramo misli usmerjati zgolj na igrišče," pred sobotnim obračunom opozarja trener Celja Tomaž Ocvirk.  | Foto: Grega Valančič/Sportida "Naboj teh tekem seveda ni več takšen, kot je bil v tistih uvodnih letih, vseeno pa bo to prava, čvrsta, moška tekma, kar pa so obračuni Zagreba in Celja še vedno. Prav tako so to dvoboji s posebnim nabojem, zato moramo misli usmerjati zgolj na igrišče," pred sobotnim obračunom opozarja trener Celja Tomaž Ocvirk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Celjanom v Zagrebu še ni uspelo

"Naša priprava je enaka kot na vse prejšnje tekme. Časa ni veliko, vemo, kaj so njihove prednosti in kaj slabosti, zdaj pa se moramo na to čim bolj pripraviti. Motivacija bo prava, vsekakor pa bi bil glede na situacijo več kot pravi trenutek, da bi dosegli zmago, kar Celju v Zagrebu še nikdar ni uspelo. Seveda pa to ne bo lahko, sistem Lina Červarja deluje odlično, posamezniki niso toliko pomembni, najpomembnejša je disciplina v igri, ki je pri njih izjemna," je dejal Ocvirk.

Dodal je, da so kljub spremembam Zagrebčani znova sestavili odlično ekipo, čemur pritrjujejo tudi rezultati. "Ti so nizki, pada malo zadetkov, obramba je v prvem planu, v napadu pa igrajo na dolge napade. Lino je tako izkušen strokovnjak, s številnimi uspehi, da zna iz ekipe vleči maksimum, veliko uporablja tudi igro sedem proti šestim, kjer odlično delujejo srednji zunanji igralci, ki razigrajo ostale, veliko zadevajo s kril. Ne bo lahko, čaka nas zahtevna naloga, na katero pa se maksimalno pripravljamo," je še povedal Ocvirk.

Preberite še:

RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani izgubili pomembno bitko v Zagrebu, Dolenec boljši od Skubeta
Rok Setnikar
Sportal Ribnica upravičila vlogo favorita, Velenjčani uspešno prek Loke
Ne spreglejte