Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2015,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

1. NLB Leasing liga rokomet Trimo Trebnje Maribor Branik Koper 2013

Sobota, 12. 12. 2015, 16.36

8 let

Celjani in Velenjčani brez težav, Ormož grozil Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Podprvaki iz Velenja so po izgubljenem pokalnem derbiju v 14. krogu rokometnega državnega prvenstva ugnali Sevnico. Prvaki iz Celja so brez težav premagali Slovan.

Celjani so Slovanu zabili 40 golov in se od Zlatoroga za letos poslovili s 13. zmago v prvenstvu - nad Slovanom. Ormož je, čeprav so morali njegovi navijači po sodniškem posredovanju zapustiti dvorano, do zadnjega grozil Mariboru. A je zmaga naposled ostala v dvorani Tabor.

"Videli smo še en pravi sosedski derbi in v športu je to dobrodošlo. Srečali sta se moštvi, ki sodita v vrh prvenstva. Menim, da nam je nasproti stalo moštvo, ki je presenečenje prve polovice prvenstva in trenutno pred nami na lestvici. Pričakovali smo težko tekmo in tako je tudi bilo. Imeli smo težave s poškodbami igralcev skozi celotno srečanje. Tako smo ga končali s tistimi, ki so bili še dovolj usposobljeni za igro. Na koncu smo odigrali potrpežljivo, a mi je žal, da smo popustili, saj bi lahko na koncu zmagali še z večjo razliko," je po srečanju dejal mariborski trener Slavko Ivezič.

Debi Boruta Plaskana

Ob debiju kot glavni trener na velenjski klopi je Borut Plaskan dosegel visoko zmago proti zadnjeuvrščeni Sevnici. "Tudi tokrat ni bilo vse idealno. Sicer je bila zmaga gladka, a nas čaka še trdo delo. Prihodnji teden nas čakajo še maksimalni treningi, saj bo Loka težji nasprotnik, kot je bila Sevnica," je Plaskan dejal za klubsko spletno stran.

Ravno Loka je hit prvenstva, in to kar na tretjem mestu. Ekipa Bojana Čotarja je od konca oktobra dosegla kar šest zmag in izgubila le s Celjem. Tokrat je bila boljša od Slovenj Gradca. Dobova je v odlični seriji dvah zmag in remija. Tokrat je točko ukradla Ribnici. Trimo je tesno slavil nad Koprom. Krka pa se z dvema točkama vrača iz Izole.

"Izola je zelo dobra ekipa. Stik z nami so držali vse do petdesete minute, v zadnjih desetih minutah pa smo naredili serijo 8:1, kar je bilo dovolj za zmago. Je bilo pa to gostovanje na nek način težko, po drugi strani pa smo vsi mnenja, da v Izolo vedno radi pridemo že zavoljo odlične atmosfere v dvorani. Točki nam seveda ogromno pomenita. Sem pa mnenja, da bo še marsikateri ekipi iz zgornjega dela lestvice v Izoli težko," je povedal Krkin trener Mirko Skoko.

Ne spreglejte