Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2012,
21.07

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aljoša Rezar

Nedelja, 22. 4. 2012, 21.07

4 leta, 2 meseca

Celjani dokazali, da so še vedno rokometni mojstri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši Celja so, čeprav je Gummersbach veljal za favorita, Nemce popolnoma nadigrali in si pred povratno tekmo priigrali 7 zadetkov prednosti. "Rdeči" so na kolenih, "rumeno-modri" v zraku.

Pred rokometaši Celja je bila tekma, ki so jo "čakali" od leta 2005. Takrat so namreč zadnjič nastopili v polfinalu katerega od evropskih pokalov. V ne preveč polnem Zlatorogu so v pokalu pokalnih zmagovalcev gostili nemški Gummersbach in upali na čim boljši rezultat za povratno tekmo prihodnji teden v Nemčiji. Pomembno tekmo, v kateri so vlogo favoritov uživali gostje so bolje začeli "pivovarji" in z dvema zadetkoma Gašperja Marguča in enim Petra Metličića hitro prišli v vodstvo (3:0). Celjani so nadaljevali z dobro igro in vedno znova našli luknje v obrambi Gummersbacha. Nesojeni Celjan Aljoša Rezar je bil v vratih Gummersbacha povsem nemočen

Gostitelji so v 7. minuti povedli že s štirimi zadetki (6:2). Visoko vodstvo na začetku tekme je bil dober razlog, da je trener Nemcev Emir Kurtagić vzel minuto odmora in skušal sestaviti razglašeno ekipo. A Celjani se niso dali, nadaljevali so s trdo igro v obrambi, zaradi katere sta sodnika v 8. minuti izključila Luko Žvižeja. Gostje so igralca več izkoristili z dvema zadetkoma, sodnika pa sta zaradi prekrška na šestmetrski črti kmalu zatem izključila še Nejca Poklarja. Nemci so izkoristili sedemmetrovko, v naslednjem napadu še enkrat zadeli in se približali na le gol zaostanka (7:6). V nadaljevanju sta sodnika s tretjo izključitvijo na celjski strani (Vid Potenko) in prvo na Gummersbachovi (Patick Wiencek) dala vedeti, da se na obračunu obeta izjemno strog sodniški kriterij.

Celjani eksplodirali

Sledilo je nekaj uspešnih napadov "pivovarjev", ki so ponovno povedli s tremi zadetki. Rezar je bil ob strelih Celjanov povsem nemočen, do 17. minute je prejel že 11 zadetkov, ubranil pa le enega. Povsem drugače je bilo z Dejanom Perićem na drugi strani. Z nekaj atraktivnimi obrambami je rokometašem dajal veter v hrbet, navijačem pa razlog za veseljačenje. V moštvu Celja je resnično vse delovalo kot je treba. Igrali so trdo obrambo in efektiven napad, kar jih je v 22. minuti srečanja pripeljalo do vodstva s kar sedmimi zadetki prednosti (16:9). Aktualni prvaki tega tekmovanja so bili povsem razglašeni, domači pa so vodstvo samo povečevali. Obramba Nemcev je bila polna lukenj, Celjani pa so jih "zvrtali" tudi tam kjer jih ni bilo. Dobrih pet minut pred koncem polčasa je v golu Gummersbacha končalo že 18 celjskih strelov. Razigrani so bili vsi in pokazali popolnoma drugačen obraz od tistega sredinega, ko so izgubili z Gorenjem. Gostujoči trener je na klop povlekel neučinkovitega Rezarja in v vrata postavil Somića. A Nemcem ni pomagala niti zamenjava vratarja. Domači so tudi s pomočjo vedno bolj razigranega Perića do polčasa visoko prednost ohranili in na odmor odšli s plus osem (21:13).

Nemci na več kot minus pet niso zmogli

V desetminutnem odmoru se Nemci niso prav nič zbrali. Celjani so bili še vedno odlični, svojo dominantnost pa so kronali v 33. minuti, ko je po dvorani odmevalo "plus 10, plus 10, plus 10". A tudi tukaj se niso ustavili in v naslednji minuti prednost povišali na rekordnih 11 zadetkov. Čeprav dvorana ni bila napolnjena, je bilo zelo glasno. Gledalci so navijali kot v najboljših časih celjskega kluba. Na drugi strani so podporniki Gummersbacha, na tekmi se jih je zbrali približno 15, bili povsem nemi in delovali, kot da jih je kar malo sram. Po nekaj minutah drugega dela je nemški trener v vrata zopet postavil Rezarja, ki pa še vedno ni pokazal vsega, kar zna in česar smo od njega vajeni.

Gummersbach je v nadaljevanju po nekaj uspešnih protinapadih razliko nekoliko znižal (27:22). Padec v igri Celjanov in delni rezultat 0:5 v korist gostov sta bila nekako logična. Resnično težko bi bilo tekmo odigrati na nivoju, ki so ga kazali do tedaj. Da bi preprečil nalet gostov, je v 45. minuti trener "pivovarjev" Vladan Matić vzel minuto odmora. Pavza je domačim koristila, saj so takoj po njej končali post in z dvema zadetkoma Žige Mlakarja prekinili črne minute (29:22).

Ponoven zagon Celjanov so nagradili tudi navijači, ki so zopet oživeli. Pa ne samo Florijani, tudi ostali so bili zelo glasni. Na obeh straneh je sledila trda obramba, v reakcijah rokometašev pa je bilo zaznati kako velik je vložek in kaj obračun prinaša. Da je tekma pomembna in je na igrišču prisotna velika mera grobosti, ni bilo dvoma. Klubski zdravniki obeh moštev so morali dostikrat posredovati, a na srečo se ni zgodilo nič hujšega.

V zadnjih deset minut so "pivovarji" vstopili v duhu drugega dela prvega polčasa in s ponovno razigranim Perićem na čelu držali varno prednost sedmih zadetkov. Do konca tekme se je nadaljevala izenačena igra s po nekaj zadetkih na obeh straneh, a prednost Celjanov se ni stopila. Tekmo so končali z rezultatom 34:27 in z gotovostjo lahko zatrdimo, da bi v Zlatorogu padla tudi kakšna večja ekipa. Celjani so poskrbeli za še en rokometni praznik in po sobotni zmagi Kopra zaključili popoln slovenski vikend.

Ne spreglejte