Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2014,
9.37

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aljoša Rezar Uroš Bundalo

Četrtek, 7. 8. 2014, 9.37

4 leta, 2 meseca

Celjani brez milosti do nekdanjih igralcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Podčetrtku odigrali še tretjo pripravljalno tekmo. Tokratni tekmec po Sevnici in Baia Mareju je bil francoski Tremblay.

Za Celjani je že nekaj dni priprav v Podčetrtku, na njih se posvečajo predvsem nabiranju fizične moči in kondicije za dolgo sezono, poleg tega pa seveda trenirajo tudi z žogo. Odigrali so tudi tretjo prijateljsko tekmo v sezoni, tokratni tekmec je bila ekipa Tremblaya, za katero nastopata tudi dva nekdanja igralca Celja Aljoša Rezar in Uroš Bundalo.

Celjani so odlično odigrali prvi polčas in že od začetka tekme prevzeli pobudo, so sporočili iz kluba. Francoska ekipa je edinkrat zapretila, ko je imela na igrišču dva igralca več, vendar ji kaj več od izenačenja ni uspelo. Do polčasa so pivovarji izkoristili dobro igro v obrambi in si z nekaj zadetki iz protinapadov zagotovili prednost petih zadetkov. Drugi del so Celjani začeli slabše in ob premehki obrambi so Francozi izenačili na 17. A povesti jim ni uspelo, na nekaj zadetkov so znova pobegnili pivovarji, ki so prednost ohranili vse do konca tekme.

Tesen poraz Maribora

Mariborčani so se v svoji dvorani pomerili s francoskim Selestatom in takoj na začetku povedli z 2:0, ko je v 4. minuti zadel Žiga Mlakar. Gostom iz Francije je v 7. minuti uspelo izenačiti na 4:4 in nato v 10. minuti z zadetkom Frederica Beauregarda povesti s 4:5. Vse do 22. minute je bilo srečanje izenačeno, Matic Verdinek pa je takrat zadel za 10:8. Prednost dveh zadetkov je varovancem Marka Šibile uspelo zadržati vse do odhoda na odmor. Žiga Mlakar je v nadaljevanju v 33. minuti zadel za 14:11, kar je bila na koncu najvišja prednost na srečanju.

Igralcem Selestata, za katere igra tudi nekdanji igralec mariborskega Branika Igor Vujić, je v 39. minuti uspelo izenačiti na 16:16 in v naslednjem napadu tudi povesti s 17:16. Toda varovanci Marka Šibile so uspešno držali stik z nasprotnikom in ob koncu srečanja, natančneje v 55. minuti, z zadetkom Tadeja Soka povedli s 26:24. V končnici so imeli več sreče oz. mirnejše živce gosti. Tako je najprej izjemno razpoložen vratar Kasselin (deset obramb, od tega tri sedemmetrovke in celo en gol) v zadnji minuti ubranil sedemmetrovko Darku Cingesarju, na drugi strani pa je le nekaj sekund pred koncem Samuel Clementia postavil končnih 28:27 za Selestat.

Ne spreglejte