Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2018,
19.43

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Sobota, 6. 10. 2018, 19.43

5 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Pick Szeged : Celje PL

Celjani blizu poloma v Szegedu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem krogu skupinskega dela evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Picku iz Szegeda s 24:33 (8:18). Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 14. oktobra, gostovala pri francoskem Nantesu.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani povsem nemočni pri madžarskih prvakih

Celjani so po bleščeči in nekoliko nepričakovani zmagi pred tednom dni nad tekmeci iz nemškega Flensburga tretjič ostali praznih rok v elitni skupini evropske lige prvakov. Po porazih proti rokometašem iz danskega Skjerna in francoskega PSG so danes zavoljo porazne predstave v prvi polovici tekme morali priznati premoč madžarskim prvakom iz Szegeda, kjer igrajo kar štirje Slovenci: Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman.

Že po desetih minutah igre v madžarskem mestu, ki je znano po sijajnih suhomesnatih proizvodih, je bilo jasno, da se celjskemu moštvu obeta tretji poraz, mednarodno obarvani madžarski ekipi, ki je pred tem premagala hrvaški Zagreb, francoski Nantes in ukrajinski Motor Zaporožje, pa četrta zmaga v nizu.

Gostitelji so medlo igro Celjanov hitro kaznovali in jim po vsega enajstih minutah igre ušli na štiri gole (2:6), tako da je trener Tomaž Ocvirk zahteval minuto odmora. A njegovi napotki niso obrodili sadov, absolutna prevlada domačih rokometašev se je nadaljevala. V 24. minuti je celjski zaostanek že znašal devet golov (6:15), na velik odmor pa so se podali s primanjkljajem desetih golov (8:18).

Igralci iz mesta ob Savinji so se v drugem polčasu vendarle prikazali v veliko lepši luči in izkoristili malce bolj ležerno predstavo domačih rokometašev. Postopoma so lovili gostitelje in v 44. minuti več kot prepolovili zaostanek desetih golov po prvih tridesetih minutah dvoboja. Po znižanju na 18:22 pa so tudi gostitelji zaigrali veliko bolj zavzeto in jim v 50. minuti ušli na šest golov (20:26). Po tem zaostanku je bilo Celjanom jasno, da bosta točki ostali v Szegedu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Jaka Malus in Rok Ovniček, oba sta dosegla po pet golov.

Tomaž Ocvirk, trener Celja PL: "Škoda za teh zadnjih pet minut, ko smo pokvarili vtis iz drugega polčasa. Težko je igrati proti takšnim visokim in močnim igralcem. Ko smo igrali hitro s 'pretekanji', smo prihajali do lepih priložnosti, a bili v njih premalo natančni in nezbrani. Po nepotrebnem smo prehitro izgubljali žoge ter dobivali lahke zadetke. V drugem delu smo strnili vrste, izboljšali tako obrambo kot tudi napad, se približali, v zadnjih minutah pa spet naredili preveč napak. Morda se nam je poznalo tudi to, da sta se poškodovala še Malus in Ovniček, s katerima nismo želeli tvegati, saj smo tekmo že tako odigrali z le 14 igralci."

Aljaž Panjtar, vratar Celja PL: "Igrali smo v valovih. V prvem polčasu smo bili pod našo ravnijo, nismo uresničili tistega, kar smo se dogovorili v garderobi, zato smo prejeli preveč zadetkov in izgubljali z veliko razliko. Po odmoru smo se dvignili, imeli celo možnost za -3, a je nismo izkoristili, Szeged pa je na koncu le potrdil zmago."

Rok Ovniček, igralec Celja PL: "V prvem polčasu smo naredili preveč napak oziroma zgrešili preveč čistih priložnosti, to pa se je odrazilo na velikem zaostanku. V garderobi smo se nato dogovorili, da naredimo vse, da razliko zmanjšamo, v tem smo dobro uspevali, ob vseh težavah pa smo nato v zadnjih desetih minutah preveč popustili, kar je Szeged izkoristil ter visoko zmagal."

Pick Szeged : Celje PL 33:24 (18:8)

Mestna dvorana, gledalcev 3.200, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).

Pick Szeged: Šego, Alilović, Maqueda 5, Kallman 4, Bodo 1, Sigurmannsson 3, Cannelas 4, Henigman, Balogh 3, Blažević, Gaber, Šoštarič 4, Banhidi 5, Kasparek 2, Bombač, Žitnikov 2.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 2, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 3, Ovniček 5, Marguč, Grošelj, Nenadić, Kodrin 2, Horžen, Horžen, Anić 3, Bećiri 2.

Sedemmetrovke: Pick Szeged 3 (3), Celje Pivovarna Laško 4 (3).

Izključitve: Pick Szeged 12, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Rdeči karton: /.

Ne spreglejte