Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2008,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2008, 10.55

8 let

Brumen verjame v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koprski rokometaši so postavljeni pred velik izziv. V soboto jih v Nemčiji čaka povratna tekma osmine finala pokala EHF proti Lemgu. Matjaž Brumen je prepričan, da bodo napredovali.

Prvo tekmo pokala Evropske rokometne zveze so Primorci odigrali enkratno in zaslužili visoko oceno za svojo igro. Na koncu je bila sicer razlika nekoliko nižja kot je kazalo sredi tekme (34:29), a še vseeno zelo lepa za povratni obračun. Pet zadetkov prednosti sicer proti tako slovitemu klubu kot je Lemgo ne pomeni domala nič, vseeno pa je psihološka prednost na strani slovenske ekipe. Dodaten polet bo dala tudi zmaga na sredinem derbiju z Gorenjem. "Upam, da nas bo to še nekoliko bolj poneslo. Mislim, da proti takšni ekipi kot je Lemgo nimamo kaj izgubiti. To smo pokazali že na prvem srečanju," je prepričan Matjaž Brumen.

Dvorana Lipperlandhalle še ni razprodana, sicer pa sprejme nekaj več kot 5000 gledalcev. Ljubljančan, ki ima veliko izkušenj z najtežjih evropskih tekem se ne boji pritiska publike ali se ubada s strahom pred zloveščim nemškim terenom. "Zavedam se, da bo v Nemčiji zelo težko, bistveno drugače kot je bilo v Kopru. A siguren sem, da lahko s pravim pristopom presenetimo Lemgo in se uvrstimo v četrtfinale."

"Garati" še bolj kot v Kopru

Gostovanje Lemga v Sloveniji je pokazalo, da je premagljiv. Na prvi tekmi strateg Marcus Baur ni našel recepta za koprsko obrambo 3-2-1 in 4-2, poleg tega se nemška ekipa še vedno ubada s poškodbami. V tem tednu je namreč ostala brez Marca Hafnerja, vprašanje je, če bo zaigral motor ekipe Daniel Stephan, obilico težav pa ima tudi Florian Kehrmann.

"Lemgo je ekipa, ki vseskozi igra v enakem ritmu, ne glede na to ali zmaguje ali izgublja. Če jih bomo trdo držali celo tekmo, je uspeh blizu. Na prvi tekmi smo jih z našo obrambo 3-2-1 uničili, zagotovo se bodo za povratno srečanje bolje pripravili. To pomeni, da bomo morali mi še bolj 'garati'," se zaveda 25-letnik, ki je že skoraj pozabil težave z ramo.

Njegova vrnitev na rokometno igrišče je prava osvežitev za Cimos. Sicer še ne strelja na polno, a je vseeno učinkovit. "Včasih imam še majhne težave, a po tako dolgi odsotnosti sem zelo zadovoljen. Malo smole v pripravljalnem delu me je od igrišča znova oddaljilo, a mislim, da se počasi vračam v igralni in tekmovalni ritem. Računam, da bom v zelo kratkem času stoodstotno pripravljen," je še zaupal nekdanji evropski prvak s Celjem PL, Matjaž Brumen, ki je na prvi tekmi z Lemgom navdušil z nekaterimi potezami ter se tudi dvakrat vpisal med strelce.

Tekma med Lemgom in Koprom bo v soboto ob 17. uri.

Ne spreglejte