Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
22.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenija Islandija Uroš Zorman kvalifikacije

Sreda, 3. 4. 2013, 22.52

7 let, 12 mesecev

Bridko razočarani Zorman: Nismo znali prelomiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po izjemnem prvem polčasu, slovenski rokometaši so na odmor odšli s štirimi goli prednosti, je bila slika drugega dela povsem drugačna. Prednost se je topila in na koncu so Islandci zmagali z 29:28.

Rezultat 28:29 je ob zvoku sirene kazal semafor v dvorani Tabor. Omenjeni rezultat je bilo šele drugo vodstvo Islandcev. Drugo, a usodno. "Islandiji bi čestital. V svojem sistemu so zdržali vseh 60 minut. Mi nismo in prišel je poraz," je bil po tekmi vidno razočaran slovenski selektor Boris Denič. "Ključen je bil drugi polčas, v katerem za razliko od prvega nismo imeli rešitev. Nismo zdržali v obrambi in pomagali vratarjema." Žalost je bila vidna tudi v očeh kapetana Uroša Zormana, ki se je najprej zahvalil odličnemu mariborskemu občinstvu, nato pa nadaljeval: "Prvi polčas smo odigrali kot znamo, drugega nismo, in to je to. Porazi bodo še prihajali, nismo si pa mislili, da bo današnji na tak način. A to je šport, to je rokomet. Zato je zanimiv."

Po prvih tridesetih minutah, ko je semafor kazal 13:9 v korist Slovenije, si gledalci takšnega razpleta zagotovo niso predstavljali. "Mislim, da smo si z dobrimi predstavami dvignili "rating". Mislim, da je Islandija prišla po čim manjši poraz. V šahu smo jih držali večji del tekme. Na koncu nismo znali prelomiti. Približali so se, zabili odločilni gol in zmagali. Poraz boli. Sploh ko si dominanten praktično celo tekmo. In to doma," je še dejal Zorman, ki meni, da z igro kot so jo prikazali v prvih 40 minutah, lahko v nedeljo na Islandiji zmagajo.

Bolj vedrih obrazov je bila islandska klop. "Vedeli smo, da bo v Mariboru težko zmagati. Slovenija je odlična ekipa, posebej v napadu. Težko se je bilo braniti, bil je težek test. V prvem polčasu smo bili slabi, videl se je manko na krilnih položajih. Pohvalil bi tudi vratarja Škofa. Dveh točk smo izjemno veseli. Je pa res da nismo nikoli obupali. Med polčasom smo si dejali, da ne smemo vreči puške v koruzo," je dejal Aron Kristjansson, Gudjon Valur Sigurdsson pa ga je dopolnil: "Vrhunska tekma, vrhunsko vzdušje. V Sloveniji imate izvrstne navijače. Bila sta dva različna polčasa, iz katerih smo več potegnili mi. Smo srečni zmagovalci, saj smo vodili le ob koncu. Moram pa reči, da je Slovenija talentirana in dobra ekipa. Dober občutek je. Dobili smo točki, na kateri pred koncem nismo računali."

Slovenija je s porazom zadržala drugo mesto v skupini 6, naslednji preizkus prav tako z Islandci pa Deničeve izbrance čaka že to nedeljo v Reykjaviku.

Ne spreglejte