Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
26. 5. 2017,
11.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje MRK Krka

Petek, 26. 5. 2017, 11.07

6 let, 6 mesecev

Novi in stari prvaki

Branko Tamše doživel prho prvakov s pivom #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Dvomov nismo pričakovali in jih tudi ni bilo. Celjski rokometaši so po zmagi za 12 golov v Novem mestu krog pred koncem državnega prvenstva 21. postali državni prvaki. To je šesti zaporedni naslov za Branka Tamšeta, ki je dva v vlogi glavnega trenerja osvojil že z Gorenjem.

V Celje je prišel jeseni 2013, na člansko klop je sedel decembra istega leta. Od tedaj Branko Tamše Celjane drži na slovenskem vrhu. Tako v prvenstvu kot pokalu in superpokalu.

Že iz Velenja pa je odšel kot prvak, saj je naslova osvojil v letih 2013 in 2012, leta 2009 pa je bil pomočnik, ko je premierno prvenstveno lovoriko v Rdečo dvorano pripeljal Ivica Obrvan. Vseeno v klubu zanj ni bilo prostora, kar je (bila) kardinalna Gorenjeva napaka. Velenjčan je po tekmi s Krko doživel tradicionalno prho s pivom.

"Predvsem čestitke fantom, ki so delo opravili že pred koncem prvenstva. Zavedal sem se, da bo slovenska iga ne glede na vse izjemno težka, kar se je tudi pokazalo. Ob našem znanju, pripravah na srečo nismo pokleknili na težkih gostovanjih, kot so Ribnica, Škofja Loka in Novo mesto.

Tudi v Velenju ne, čeprav sem bil po tisti tekmi zelo jezen. V končnici smo imeli namreč v rokah velik kapital, a izgubili zmago in odigrali neodločeno. Po drugi strani pa sem po izenačeni in napeti tekmi v Ribnici, ki smo jo dobili mirno in pametno, rekel, da bomo prvenstvo osvojili že pred koncem. To se je tudi zgodilo. Čestitke vsem, ki delujejo v klubu. Celje zasluženo slavi naslov prvaka," je po tekmi dejal celjski trener, čigar ekipo čaka velika preobrazba.

Branko Tamše je Celjane popeljal do četrtega zaporednega naslova. | Foto: Slavko Kolar Branko Tamše je Celjane popeljal do četrtega zaporednega naslova. Foto: Slavko Kolar

V poosamosvojitveni zgodovini ima tri naslove Gorenje, po enega Koper in Prule, preostalih 21 pa je v celjski lasti.

Pravo slavje Celjane še čaka, in sicer po derbiju, zadnji tekmi med pivovarji in Velenjčani, ki bo v petek zvečer v Zlatorogu. Glavnina pričakovanj je bila usmerjena v to, da bo odločala o prvenstvu, a je Gorenje po zdsih v Ribnici in Škofji Loki predčasno izpadlo iz dirke za naslov.

Ne spreglejte