Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivano Balić afera

Torek, 18. 12. 2012, 13.58

8 let

"Balić mislil, da lahko igra brez treninga"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zoran Gobac kani za slovo Ivana Balića in drugih zvezdnikov prirediti tekmo z reprezentanco sveta. Pravi, da se iz reprezentance izključil sam in da je želel igrati brez treninga.

Res bi bilo zanimivo slišati še mnenje Ivana Balića, a za zdaj govori le druga stran, tista, ki ga naj ne bi mogla priklicati na telefon za poziv v reprezentanco. Podpredsednik hrvaške rokometne zveze Zoran Gobac se je znova oglasil na temo sloves Petra Metličića, Davorja Dominikovića, Mirze Džombe in zdaj Balića oziroma njihove poslovilne tekme.

''Nihče od njih ni ni zahteval organizacije takšne tekme, niti v reprezentanci niti v klubu. Že nekaj časa razmišljamo, da bi organizirali dostojno slovo za vso generacijo iz leta 2003 (tedaj se je začela hrvaška reprezentančna pravljica, ko so osvojili naslov svetovnih prvakov, op. a.). Večina še vedno igra, ne bomo jih 'pokopali' predčasno. Čez leto ali dve se bodo upokojili in tedaj bomo pripeljali reprezentanco sveta. Ta tekma pa bo lepa zahvala za omenjene igralce,'' je za 24sata dejal Gobac in se nato osredotočil na Balića: ''Govorice, ki so se dvignile glede nevpoklica Balića v reprezentanco za svetovno prvenstvo, me že počasi izčrpavajo. Ali nihče ne dojame, da je pomlajevanje reprezentance edina pot, da se obdržimo na vrhu? Vsi govorijo, kako je to Balićev konec. Kakšen konec?! Vprašanje je, kaj Ivano želi, brez komunikacije pa tega ne moremo vedeti. Sam se je odločil, da se bo izoliral. Praktično se je sam izključil. Leta smo trpeli njegove 'mušice', bil je najboljši na svetu, ampak Ivano Balić že nekaj let ni niti blizu vrhu. Ujela so ga leta, vse več je poškodb. No, ampak to je normalno, saj ima 33 let. Mislil je, da lahko igra brez treninga, a tako ne gre. Bolj se mora posvetiti sebi in delati celo več kot prej. Če bo to pravočasno dojel, se morda vrne v reprezentanco. A to je njegova odločitev ...'' Zanimivo je dvojno navajanje vzrokov o pomlajevanju in neodzivnosti Balića. V vsakem primeru pa je Splitčan v zadnjih tednih v zelo dobri formi.

Ne spreglejte