SiolNET. Sportal Rokomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ah, ta regionalna liga

1

termometer

Regionalna liga bo, pa spet ne. Sponzor je, pa odstopi. Še preden se je v rokometni regionalni ligi zaslišal pisk za prvi met, je zapletov preveč. Slovenija je k sreči že davno odstopila od nje.

Potem ko je Sparkasse banka, po kateri naj bi se regionalna liga na področju nekdanje Jugoslavije imenovala (S-liga) odstopila še pred začetkom, se je zdelo, da je pobud za ustanovitev novega tekmovanja konec.

Pa vendarle so se v Zagrebu sestali predstavniki Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Makedonije in Slovaške, ki so ustanovili SEHA (South Eastern Handball Association). Na čelu le-te bo predsednik Hrvaške rokometne zveze Sandi Šola.

Liga naj bi se začela 10. septembra, v njej bo sodelovalo 12 klubov – tri klube bo imela BiH, po dva Srbija, Hrvaška, Makedonija, Črna gora in enega Slovaška (Tatran Prešov). Za sodelovanje naj bi se zanimala Madžarska.

Ni še jasno, kdo bo pokril stroške tekmovanja, saj generalnega sponzorja še ni na vidiku.

Trije najboljši slovenski klubi so že davno opustili idejo za sodelovanje v regionalni ligi, saj jim ne prinaša ničesar. Glede na vse zaplete doslej, bržkone zelo dobra odločitev Celja, Kopra in Gorenja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin