Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2023,
20.04

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Tjaša Kolenc Filipčič Timi Zajc Timi Zajc Triglav tek

Sobota, 9. 9. 2023, 20.04

7 mesecev, 3 tedne

Triglav tek 2023

Triglav tek privabil izjemno število obiskovalcev in športnih asov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Triglav Tek Brdo 2023 | Triglav tek je tudi letos potekal na Brdu pri Kranju. | Foto Triglav

Triglav tek je tudi letos potekal na Brdu pri Kranju.

Foto: Triglav

Tekači 11. Triglav teka so v soboto na Brdu pri Kranju za dober namen pretekli več kot 10.000 kilometrov. Kako je bilo? To lahko izveste v besedi in sliki!

Več kot 1.800 tekačev in obiskovalcev 11. Triglav teka je v soboto prispevalo k nepozabnemu športno-družabnemu dogodku na Brdu pri Kranju. Tekači vseh generacij so se v objemu narave in v družbi vrhunskih športnikov preizkusili v šestih tekaških izzivih. Ob pravi meri tekmovalnosti so tudi letos tekli za dober namen – boljšo oskrbo novorojenčkov. Obenem organizatorji z dogodkom spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu in poudarjajo trajnostno naravnanost projekta.

Fotogalerija dogajanja na letošnjem Triglav teku:

Fotogalerija
1 / 16

Tekači vseh starosti in stopenj pripravljenosti so se na 11. Triglav teku preizkusili v polmaratonu, teku na 10 in 5 km, štafetnem teku trojk, družinskem teku in otroškem teku Kuža Pazi. Skupaj so pretekli več kot 10.000 kilometrov.

Triglav Tek Brdo 2023 | Foto: Triglav Foto: Triglav Najboljši rezultat na 5 km je s časom 0:22:39 dosegla Laura Đorđević Betetto, v moški kategoriji pa je z rezultatom 0:18:01 slavil Dino Grbič. Razdaljo 10 km je najhitreje, s časom 0:38:07, pretekla Saša Pisk, v moški kategoriji pa Primož Kobe, ki je razdaljo premagal v 0:31:38. Zmagovalka najdaljše preizkušnje – polmaratona – je Petra Forjanič s časom 1:31:36, medtem ko je v moški kategoriji ciljno črto prvi prečkal Domen Hafner z rezultatom 1:11:55.

Vrhunski športniki navijali za udeležence

Triglav tek že vsa leta podpirajo tudi številni slovenski vrhunski športniki. "Tekaške steze v naravi posestva Brdo so navdihujoče, balzam za dušo in telo. Športni dogodki v takšni okolici so res prava redkost in hkrati priložnost za sporočilo, kako pomembno za naše zdravje je gibanje v naravi. Dogodek prijetno zaokrožita družabno dogajanje in donacija za boljšo oskrbo novorojenčkov. Če bi vedel, kako super je, bi se Triglav teka že kdaj prej udeležil," je povedal smučarski skakalec Timi Zajc, ki se je dogodka prvič udeležil.

Peter Prevc, Nika Križnar in Timi Zajc niso skrivali zadovoljstva. | Foto: Triglav Peter Prevc, Nika Križnar in Timi Zajc niso skrivali zadovoljstva. Foto: Triglav

Poleg njega so za tekače ob trasah in v ciljni ravnini navijali še drugi odlični športniki, med njimi Nika Križnar, Jakov Fak, Cene Prevc, Peter Prevc, Žan Košir, Rok Marguč, Robi Kogovšek ter ekipi Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija in Košarkarskega kluba Krka. Prireditev so popestrili glasbeni ritmi Samuela Lucasa & The Groove Station in akrobacije skupine Dunking Devils.

Več kot tekaški dogodek

Triglav tek ni le tekmovanje, merjenje moči in časa. "Triglav tek je več kot tekaška prireditev. Je dogodek, ki spodbuja zdrav način življenja, povezuje ljubezen do športa in narave ter skrb do najranljivejših v naši družbi. Tekači po športno pokažejo, kako pomembni so vizija in cilj, pripravljenost in vztrajnost. Tako opremljeni lažje zberemo moč in usmerimo pogled naprej na še tako zahtevnih poteh tudi v vsakdanjem življenju," je ob 11. Triglav teku povedala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav.

Znani športni obrazi so navijali za udeležence. | Foto: Triglav Znani športni obrazi so navijali za udeležence. Foto: Triglav

Zavarovalnica z dogodkom spodbuja k zdravemu življenjskemu slogu in h gibanju, ki pomembno pripomoreta k psihofizičnemu zdravju posameznika. Predvsem gibanje v naravi, kar je tekačem danes ponudil Triglav tek, blagodejno vpliva na počutje.

Z naravo je povezana tudi trajnost, ki so ji organizatorji namenili posebno pozornost, saj Triglav tek prispeva k uresničevanju ciljev projekta Zavarujmo prihodnost in predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav. Med drugim so si lahko tekači postregli s toplim obrokom iz lokalno pridelane hrane – v papirnatem bonu za obrok so zeliščna semena, ki jih bodo lahko posejali. Pijačo so s kavcijo dobili v kozarcih za večkratno uporabo, tudi letos pa so si organizatorji in obiskovalci prizadevali, da naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju ohranijo čisto.

Triglav Tek je potekal v prekrasnem okolju. | Foto: Triglav Triglav Tek je potekal v prekrasnem okolju. Foto: Triglav

Triglav tek je tradicionalno posvečen najranljivejšim članom naše družbe – Zavarovalnica Triglav na dogodku že vrsto let predaja donacije zdravstvenim ustanovam. Tudi letos so tekači s svojo udeležbo podprli društvo za izboljšanje pogojev za rojstva zdravih otrok Slojenčki, ki je prejelo finančna sredstva v višini 10.000 evrov. Društvo jih bo namenilo nakupu blazinic za fototerapijo.

11. Triglav tek v številkah:

11 let Triglav teka = skoraj 16.500 tekačev
16.500 tekačev = 126.000 pretečenih kilometrov 
1:25:56 = najboljši čas na 21 km v ženski kategoriji na vseh 11 dogodkih
1:10:34 = najboljši čas na 21 km v moški kategoriji na vseh 11 dogodkih
11 let Triglav teka = skoraj 3.000 otrok, ki so se udeležili teka Kuža Pazi
11. Triglav tek = 14 slovenskih športnikov, ambasadorjev, ki na dogodku navijajo za tekače
11. Triglav tek = 10.000 evrov za društvo Slojenčki
11 let Triglav teka = skoraj 170.000 evrov donacij za zdravstvene ustanove
11. Triglav tek = 1.600 toplih obrokov iz lokalno pridelane hrane 

Triglav tek 2022
Sportal 1.500 tekačev, vključno s Pahorjem, na Brdu pri Kranju preteklo več kot devet tisoč kilometrov
9_Triglav_tek_1244_210911_SPORTIDA
Sportal Tekaški izziv, ki ga ne smete zamuditi
 
Ne spreglejte