Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2013,
11.20

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

šport rekreacija preoblikovanje telesa

Petek, 29. 3. 2013, 11.20

1 leto, 11 mesecev

Formula za raven trebuh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav še ni čas za poletna oblačila, še manj za kopalke, vendarle ni odveč, da že zdaj razmišljamo o preoblikovanju telesa in izgubi odvečnih kilogramov.

Prek jesenskih in zimskih mesecev se je nabralo kar nekaj centimetrov neželenih maščobnih blazinic, ki pa morajo izginiti še pred kopalno sezono. Čeprav jih bomo glede na trenutne vremenske razmere lahko še nekaj časa skrivali pod bundami, plašči in debelejšimi puloverji, bo še prehitro prišel čas, ko bomo zimsko garderobo pospravili in jo zamenjali za tanke in oprijete majice ter bluze in grehi preteklih mesecev bodo razkriti.

Obloge na bokih in trebuhu so navadno zelo trdovratne, posebno vrhnje plasti maščobnih blazinic, ki pogosto skrivajo morebitne lepo oblikovane mišice trebuha – tako imenovane sixpacke.

Vendar pa so veliko bolj kot vrhnje maščobne plasti zdravju nevarne maščobne obloge, ki se nalagajo na stenah črevesja.

Ravno ta maščoba pa je razlog za težave z visokim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo tipa 2 ali celo srčnim infarktom.

Formula 2+2+4

Odkrili smo načrt treningov, ki se poslužuje čudežne formule 2+2+4 in obljublja učinkovito ter hitro izgubo odvečne teže ter pot do ravnega trebuha.

Nemški strokovnjak za šport Dr. Michael Despeghel, ki je avtor čudežne formule, trdi, da je za dosego ravnega in mišičastega trebuha treba upoštevati 3 faktorje:

2-krat na teden se je treba ukvarjati z zmerno aerobno vadbo • 2-krat tedensko je treba delati vaje za moč • vse štiri dni pa je ključna tudi zdrava prehrana, medtem ko imamo preostale dni v tednu "prosto" oz. ni posebnih navodil. Kljub temu zmernost pri vsem, kar bomo želeli početi, ne bo odveč.

Nemški strokovnjak trdi, da je njegova formula uspešna zato, ker je vključil tri pomembne faktorje, saj z vzdržljivostnimi športi izboljšamo presnovo maščob, z vajami za moč povečamo dnevno porabo kalorij ter okrepimo mišice trupa in trebuha, z zdravo prehrano pa poskrbimo za manjši vnos kalorij.

Dr. Despeghel je učinkovitost svoje formule preizkusil tudi s svojimi sodelavci in dokazal, da za vidne rezultate ni potreben večletni trening.

Sodelavci so namreč v 12 tednih s pomočjo predpisane formule povečali kurjenje maščob in zmanjšali obseg pasu v povprečju za 5 cm.

Ta metoda naj bi bila tudi veliko bolj prijazna zdravju, saj za razliko od indeksa telesna teže, ki upošteva zgolj razmerje med telesno višino in telesno težo, ta upošteva delež mišic in maščobnih blazinic.

Če se boste tudi sami odločili formulo 2+2+4 preizkusiti, boste svoj prostor na plaži ali ob bazenih iskali veliko bolj samozavestno in sproščeno.

Ne spreglejte