Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 17.25

8 let

Bruce v središču prestolnice pozdravili tudi tekači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V središču Ljubljane, kjer poteka tradicionalni sprejem brucev, so se zbrali tudi tekači. V NIKE študentski štafeti se jih je preizkusilo 150. Z 10 kilometri je najhitreje opravila ekipa Zlate ptičke.

Brucom ob uradno prvem "delovnem dnevu", kar zadeva udejstvovanje na fakulteti, ni dolgčas. Ob njihovem sprejemu in predstavitvi univerz je Tromostovje ter okolica polno študentov, ki bodo v naslednjih dneh po nekaj mesecih napornega učenja in tudi počitka spet sedli v šolske klopi. Za še bolj zanimivo dogajanje so poskrbeli pri Športni zvezi univerze v Ljubljani in zgoraj omenjenem sponzorju ter prvič organizirali študentsko štafeto na prvi šolski dan za študente. Zanimivega teka se je udeležilo 150 tekmovalcev, od tega pol deklet in pol fantov, ki so sestavljali 15 ekip. Nastopili so lahko le tisti s statusom študenta na eni izmed fakultet v Ljubljani.

Vsak izmed deseterice v posamezni štafeti je pretekel približno en kilometer po progi, ki je potekala med Tromostovjem in Kongresnim trgom. Zmagala je ekipa Zlate ptičke, ki je deset krogov pretekla v času 26 minut in 20 sekund. Drugo mesto je osvojila ekipa Mile Shakers (26,50), tretjega pa Povezani (26,54). Zmagovalci, katerih čas je, kot zanimivost, le tri sekunde počasnejši od svetovnega rekorda na 10.000 metrov na atletski stezi, so bili nagrajeni z bonom za 1500 evrov. Le tega bodo lahko zapravili pri glavnem sponzorju teka. Drugouvrščena ekipa je prejela bon za 1000, tretjeuvrščena pa bon za 500 evrov.

"Za tek je bilo veliko povpraševanja. V treh dneh, odkar smo dali ven možnost za prijavo, so se zapolnila vsa mesta," je pojasnila sodelavka pri športni zvezi univerze v Ljubljani Staša Štajnpihler. Glede na povpraševanje in veliko množico gledalcev sta bila očitno posrečeno izbrana tudi čas in kraj dogajanja. "Tek smo organizirali prvega oktobra, ker takrat poteka tradicionalni sprejem brucev. Zdi se nam, da takšna športna prireditev sodi k tovrstnemu dogajanju. Tudi za središče Ljubljane smo se odločili, ker je tu ogromno ljudi. Ne le študentov, tudi naključnih mimoidočih, ki se z veseljem ustavljajo, saj jih zanima, kaj se dogaja," je še povedala Štajnpihlerjeva.

Glavni sponzor študenstske štafete je bil tudi organizator nočnega teka na grad pred slabima dvema tednoma, na Ljubljanskem maratonu pa bo "njegov" tek na deset kilometrov.

Ne spreglejte