Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
22.36

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 27. 9. 2018, 22.36

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Aluminij

Aluminiju se je nasmihala zmaga, nato je Celjane rešil Požeg Vancaš #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Rudi Požeg Vancaš 1 | Rudi Požeg Vancaš je v tej sezoni dosegel že pet zadetkov. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Rudi Požeg Vancaš je v tej sezoni dosegel že pet zadetkov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Celja in Aluminija so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Celjani so po dveh zaporednih zmagah znova prešli k neodločenim izidom, teh so v tej sezoni zbrali že šest. S tem so znova na šestem mestu, medtem ko so Kidričani po drugem remiju ostali na petem.

Prvi polčas je na trenutke ponudil kar nekaj razburljivosti. Najprej v 13. minuti, ko je Elvir Ibišević prišel do strela iz bližine, a je Luka Janžekovič njegov strel obranil. Aluminij, ki je bil pred tem nekoliko živahnejši, je prvi zagrozil v 15. minuti, ko je poskusil Francesco Tahiraj, a je iztržil le kot.

NK Olimpija, ND Gorica
Sportal Nora tekma v Ljubljani, Maribor ušel Olimpiji #video

Najlepši priložnosti so imeli Celjani v 17. minuti. Najprej je Jure Travner s strelom z glavo zadel vratnico, nato pa je znova iz bližine poskusil Ibišević, izvrstno pa je posredoval Aluminijev vratar. Kidričani pa so bili najbližje zadetku v 33. minuti, ko je bil Tahiraj v izvrstnem položaju, a je neoviran z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Vrhunci tekme:

Mreži ostali nedotaknjeni do 75. minute, nato pa ...

Že v 47. minuti je neovirani Mitja Lotrič s strelom z dobrih desetih metrov zapravil novo celjsko priložnost, za njim sta poskusila še Jakob Novak in Ibišević, a tudi onadva neuspešno. Sledilo je obdobje številnih napak pri podajah na eni in drugi strani, priložnosti pa ni bilo. Izjema je bil poskus Jana Andrejašiča v 64. minuti, a tudi ta ni pomenil velike nevarnosti za Janžekoviča.

Zadetek Roka Kidriča:

V 75. minuti pa so domači doživeli hladen tuš, saj so se znašli v zaostanku. Dejan Petrovič je prišel v kazenski prostor, podal v sredino, kjer je žogo v mrežo preusmeril Rok Kidrič. V naslednjih minutah je bilo nekajkrat vroče v kazenskem prostoru Aluminija, toda Janžekovič se ni pustil premagati, tudi zavoljo slabih strelov in odločitev celjskih napadalcev.

Zadetek Rudija Požega Poncaša:

V 84. minuti pa so Celjani vendarle prišli do izenačenja, ko je žoga tudi nekoliko srečno prišla do Rudija Požega Vancaša, ki je iz bližine zadel z glavo. Zanj je bil to peti zadetek v sezoni.

Celje : Aluminij 1:1 (0:0)

Arena Z'dežele, gledalcev 300, sodniki: Vinčić, Kordež (oba Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).
Strelca: 0:1 Kidrič (75.), 1:1 Požeg Vancaš (84.).
Celje: Rozman, Stojinović (od 78. R. Štraus), Travner, Brecl, Andrejašič, Cvek, Pišek, Novak, Lotrič (od 63. D. Štraus), Požeg Vancaš, Ibišević (od 77. Vizinger).
Aluminij: Janžekovič, Gliha, Kontek, Grgić, Jakšić, Petrovič, Horvat (od 83. Rogina), Muminović, Kidrič (od 86. Martinović), Vrbanec (od 80. Krajnc), Tahiraj.
Rumena kartona: Pišek; Grgić.
Rdeči karton: /.

Celjani bodo v 11. krogu v ponedeljek gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo gostili Kranjčane.

Dogajanje na tekmi v Celju iz minute v minuto:

Konec tekme v Celju. Celje in Aluminij sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Goooooool! 1:1 v Celju! Strelci so se prebudili. Reprezentant Rudi Požeg Vancaš je poskrbel za izenačenje na 1:1! To je že njegov peti zadetek v tej sezoni.

Gooooool! 0:1 tudi v Celju! Aluminij je prek Roka Kidriča poskrbel za vodstvo!

Zadetek Roka Kidriča:

Celje, 63. minuta: Prva menjava pri Celjanih. Namesto Mitje Lotriča je v igro vstopil Deni Štraus. Celjani v strelih na gol boljši z 10:3, a ostaja mreža Aluminija nedotaknjena.

Konec prvega polčasa v Celju. Gledalci v knežjem mestu niso dočakali zadetkov. Celjani so trikrat streljali v okvir vrat, Kidričani le enkrat.

Celje, 17. minuta: Dve veliki priložnosti Celjanov. Najprej je kapetan Travner zadel okvir vrat, nato pa je Elvir Ibišević namučil Luko Janžekovića. Vratar Aluminija se je izkazal. Ibišević je zapravil že drugo lepo priložnost na današnji tekmi. Pred tem je na drugi strani zapretil Francesco Tahiraj.

Začetek tekme v Celju. Za kakšni enajsterici sta se odločila stratega Dušan Kosić in Oliver Bogatinov?

Uvodna četrtkova tekma med Triglavom in Muro se je končala z visoko zmago Kranjčanov (3:0), nato pa je Maribor brez večjih težav premagal Rudar (3:0).

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte