Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
17.25

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Triglav

Četrtek, 27. 9. 2018, 17.25

5 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Mura

Gorenjci navdušili navijače, Mura praznih rok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
NK Triglav Kranj, NK Mura | Navijači Triglav so dočakali prvo domačo zmago v tej sezoni. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Navijači Triglav so dočakali prvo domačo zmago v tej sezoni.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro s 3:0 (1:0). Potem ko sta se današnja tekmeca v uvodnem krogu v Fazaneriji razšla brez zmagovalca, so danes zanesljivo zmago vpisali Gorenjci. Ti so sploh prvič v sezoni zmagali na domačem igrišču. 

Sobočani, ki so pogrešali Luko Šušnjaro in Alena Kozarja, so nadaljevali slab niz na gostovanjih, s petih so doslej prinesli le dve točki. Triglav je s tretjo zmago zdaj za tri točke pobegnil Prekmurcem, ki so doživeli peti poraz.

NK Olimpija, ND Gorica
Sportal Nora tekma v Ljubljani, Maribor ušel Olimpiji #video

Črno-beli so tekmo v Kranju začeli podjetneje, imeli pobudo in večkrat poskušali, toda v 23. minuti so povedli domači nogometaši. Dickson Afoakwa je pobegnil soboški obrambi, iz vrat je stekel Matko Obradović, ki je nato v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Ganca. Sledila je najstrožja kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Luka Majcen za vodstvo z 1:0 in svoj četrti gole sezone.

Vrhunci dvoboja v Kranju:

Avtogol Mure in mojstrovina Mlakarja

V nadaljevanju posebej izrazitih priložnosti ni bilo, tako kot tudi ne v uvodu drugega polčasa. V 65. minuti pa so Gorenjci podvojili prednost, ko je Afoakwa v kazenskem prostoru malce z desne strani želel žogo pritisniti do Davida Tijaniča, a je vmes posegel Žan Karničnik in žogo poslal v lastno mrežo.

Fotogalerija s tekme v Kranju, fotograf Žiga Zupan/Sportida:

Fotogalerija
1 / 45

Mura je v nadaljevanju skušala priti do priključka, a z izjemo poskusa Mihaela Rebernika v 74. minuti, ko je sprožil z več kot 20 metrov, prav nevarna ni bila. V 76. minuti je na drugi strani malce premalo natančno meril Tilen Mlakar.

Veselje Gorenjcev, ki so v tej sezoni še nepremagani proti Muri. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Veselje Gorenjcev, ki so v tej sezoni še nepremagani proti Muri. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V 78. in 79. minuti so Prekmurci dvakrat zgrešili cilj iz bližine, v 80. minuti je mladi Luka Čadež ustavil še Rebernikov strel. Zato pa je bil natančen Mlakar v 83. minuti, ko je za 3:0 zadel s približno 17 metrov, ko je malce z leve zadel z diagonalnim strelom.

Takoj zatem je Mura zadela vratnico, a tako želeni zadetek se ji je še naprej izmikal. Tako je ostalo do konca, tako da so se lepe zmage veselili Kranjčani.

Triglav : Mura 3:0 (1:0)

Športni center, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Vojska (Dob) in Mijatović (Velenje).
Strelci: 1:0 Majcen (23./11 m), 2:0 Karničnik (65./avtogol), 3:0 Mlakar (83.).
Triglav: Čadež, Alić (od 55. Rogelj), Arh-Česen, Elsner, Mlakar, D. Kryeziu, Tijanič, Udovič, Gajić (od 86. Šalja), Afoakwa (od 79. Jurić), Majcen.
Mura: Obradović, Kous (od 46. Horvat), Kurbus, Peričić, Šturm, Maruško, Lorbek (od 71. Rebernik), Bobičanec (od 71. Perčić), Kouter, Karničnik, Maroša.
Rumeni kartoni: Mlakar, Jurić; Maruško, Obradović, Lorbek, Peričić, Rebernik, Horvat.
Rdeči karton: /.

Kranjčani bodo v 11. krogu v ponedeljek gostovali v Kidričevem, Sobočani pa bodo dan prej gostili Maribor.

Dogajanje na tekmi med Triglavom in Muro iz minute v minuto:

Konec dvoboja v Kranju. Triglav je zmagal s 3:0 in dočakal prvo domačo zmago v tej sezoni. 

84. minuta: Gostje so bili zelo blizu vsaj častnemu zadetku, a je Špiro Peričić z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat.

83. minuta: Goooooool! 3:0! Triglavanom uspeva vse. Tilen Mlakar je z mojstrskim strelom premagal Matka Obradovića in povišal vodstvo kranjskega prvoligaša na 3:0. Mura se je znašla v ogromnih težavah.

Zadetek Mlakarja za 3:0:

80. minuta: V zadnjih minutah so bolj nevarni gostje, a ostaja pri vodstvu Triglava z 2:0. Mladi vratar Luka Čadež je ubranil vse strele.

69. minuta: Triglavu se je ponudila nova priložnost za zadetek, a je vratar Obradović ubranil strel Afoakwaja.

65. minuta: Gooooool! 2:0! Triglav je podvojil prednost, zadetek pa je dosegel Žan Karničnik. Mladi nogometaš Mure je po prodoru Dicksona Afoakwaja nesrečno premagal lastnega vratarja, Kranjčani pa so se na krilih šestega avtogola v tej sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije znašli pred tretjo zmago v tej sezoni.

Avtogol Mure za vodstvo 2:0 Triglava:

60. minuta: Zadišalo je po nevarnejšem strelu gostov, a je obramba Triglava pravočasno blokirala vse strele.

55. minuta: Prva menjava tudi pri gostiteljih. Ermin Alić je zapustil igro, vstopil pa je 18-letni Žan Rogelj.

Začetek drugega polčasa: Trener Mura Ante Šimundža se je med polčasoma odločil za menjavo. Namesto Žige Kousa je v igro vstopil Tomi Horvat.

Konec prvega polčasa: Triglav po uvodnih 45 minutah vodi z 1:0. Če bo ostalo pri tem, bodo Gorenjci na lestvici ušli Prekmurcem za tri točke. Kranjčani so v prvem polčasu dvakrat streljali v okvir vrat, Mura pa enkrat. 

32. minuta: Zaradi močnega udarca v glavo je obležal Gašper Udovič. Branilec Mure Špiro Peričić ga je nenamenoma nastreljal v glavo, a si je nogometaš Triglava na srečo hitro opomogel.

23. minuta: Goooool! 1:0 za Triglav! Kapetan gostiteljev Luka Majcen je izkoristil kazenski strel in zatresel mrežo Mure. To je že njegov četrti zadetek v tej sezoni. 

Zadetek Triglava za 1:0:

21. minuta: Sodnik je pokazal na belo točko, vratar Mure Matko Obradović pa je po prekršku nad Gancem Dicksonom Afoakwajem prejel rumeni karton.

16. minuta: Prvi nogometaš, ki si je na današnji tekmi prislužil rumeni karton, je Matic Maruško. Zvezni igralec Mure je storil grob prekršek nad kapetanom Triglava Luko Majcnom.

4. minuta: Prva priložnost za goste iz Murske Sobote, a se je po strelu Nika Lorbka s posredovanjem izkazal domači branilec.

Začela se je tekma v Kranju! Mura pri Triglavu gostuje in išče točke po dveh zaporednih porazih. Triglav je v zadnjem krogu izgubil, pred tem pa presenetljivo zmagal proti Domžalam.

Tole pa je enajsterica, s katero je tekma začel Triglav:


Tole je postava Mure:

Ne spreglejte