Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 27. 9. 2018, 20.00

5 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Rudar

Maribor brez milosti do knapov, Hotić že pri sedmih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Dino Hotić | Dino Hotić je blestel na tekmi v Mariboru. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Dino Hotić je blestel na tekmi v Mariboru.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (2:0). V dvoboju prvega in zadnjega s prvenstvene lestvice so pričakovano poln izkupiček pobrali vodilni Mariborčani.

Mariborčani so tudi tokrat pogrešali nekatere poškodovane igralce, med njimi Luko Zahovića, Martina Milca, Marka Šulerja, Gregorja Bajdeta, Martina Kramariča, pa tudi kaznovanega Aleksandra Rajčevića. Izbranci Darka Milaniča tako ostajajo trdno na prvem mestu in še brez poraza. Na drugi strani so Velenjčani izgubili petič na zadnjih šestih tekmah.

NK Olimpija, ND Gorica
Sportal Nora tekma v Ljubljani, Maribor ušel Olimpiji #video

Prvenec Uskokovića, Hotić podvojil prednost

Izbranci Darka Milaniča so si že v prvem polčasu priigralo veliko prednost. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Izbranci Darka Milaniča so si že v prvem polčasu priigralo veliko prednost. Foto: Žiga Zupan/Sportida Favorizirani Mariborčani so od začetka prevladovali na igrišču, v četrti minuti je Jasmin Mešanović z glavo oziroma ramo prvič na tekmi resneje zagrozil, v osmi minuti je strel Dareta Vršiča obranil Marko Pridigar, v 25. minuti pa so povedli.

V vlogi podajalca se je že devetič v sezoni znašel Amir Dervišević, potem ko je podal iz kota z leve strani, z glavo pa je zadel Luka Uskoković. V 35. minuti je imel novo priložnost za zadetek Mešanović, a znova zgrešil iz bližine, tokrat z nogo.

Vrhunci srečanja v Mariboru:

V 43. minuti pa so vijolični le podvojili prednost, ko je z desne strani podal Saša Ivković, Dino Hotić pa je na drugi vratnici z glavo zabil svoj šesti gol v sezoni, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil s soigralcem Janom Mlakarjem.

Hotić na lestvici najboljših strelcev prehitel tudi Mlakarja

Marijan Pušnik je v tej sezoni izgubil obe tekmi proti Mariboru s skupno gol razliko 0:8. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Marijan Pušnik je v tej sezoni izgubil obe tekmi proti Mariboru s skupno gol razliko 0:8. Foto: Žiga Zupan/Sportida Pri Rudarju, ki ima po novem v svojih vrstah tudi Žigo Škofleka (vstopil je na začetku drugega polčasa), je bil še najnevarnejši Nejc Pušnik v 14. minuti, a je meril preveč po sredini vrat.

Tudi v drugem polčasu so Mariborčani hitro opozorili nase, poskusil je Vršič, a premalo natančno, tako kot tudi Mlakar v 59. minuti. Minuto pozneje je imel izjemno priložnost še Aleks Pihler, ki je bil sam na 15 metrih, a tudi on za malo zgrešil velenjska vrata.

V 64. minuti so po dolgem času poskušali tudi Velenjčani, a strel Davida Arapa je bil preslab za Jasmina Handanovića. Zato pa je bil boljši Hotićev v 74. minuti, ko je žogo po lepi podaji Blaža Vrhovca v globino dvignil čez Pridigarja. Hotić je tako s sedmim zadetkom prevzel vodstvo med strelci.

Drugi zadetek Dina Hotića:

V nadaljevanju sta poskušala znova Hotić in Mešanović, a brez uspeha, v 80. minuti pa je Viler dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Škoflekom in moral iz igre. Velenjčanom pa ni uspelo unovčiti številčne premoči, v 90. minuti je sicer iz bližine poskusil Tom Vodeb, a žogo poslal čez gol.

Maribor : Rudar 3:0 (2:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2300, sodniki: Šmajc (Predoslje), Gabrovec (Markovci) in Kalan (Kranj).
Strelca: 1:0 Uskoković (25.), 2:0 Hotić (43.), 3:0 Hotić (74.).
Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Vršič (od 73. Vrhovec), Mešanović (od 85. Cretu), Mlakar (od 77. Tavares).
Rudar: Pridigar, Dedić, Vasiljević, Kašnik, Hrubik (od 46. Škoflek), Pišek, Kitek, Arap (od 78. Šantek), Pušnik, Tučić (od 75. Vodeb), Radić.
Rumena kartona: Viler; Dedić.
Rdeči karton: Viler (80.).

Mariborčani bodo v 11. krogu v nedeljo gostovali v Murski Soboti, Velenjčani pa bodo gostili Domžale.

Dogajanje na tekmi v Maribore iz minute v minuto:

Konec srečanja v Ljudskem vrtu. Maribor je premagal Rudar s 3:0 in se utrdil na vrhu razpredelnice.

80. minuta: Maribor bo v zadnjih 10 minutah visoko vodstvo proti Rudarju branil z igralcem manj. Mitja Viler je prejel drugi rumeni karton, občinstvo pa je bilo mnenja, da je bil sodniški kriterij nekoliko prestrog.

74. minuta: Goooool! 3:0! Mariborčani so povišali vodstvo. Rezervist Blaž Vrhovec je z globinsko podajo lepo zaposlil Dina Hotića, ki je spretno premagal vratarja Rudarja, dosegel drugi zadetek na tej tekmi in s sedmimi goli v tej sezoni v 1. SNL skočil povsem na vrh lestvice najboljših strelcev.

Drugi zadetek Dine Hotića:

61. minuta: Po veliki napaki Velenjčanov se je velika priložnost ponudila Aleksu Pihlerju, a je njegov strel oplazil vratnico, tako da ostaja pri vodstvu gostiteljev z 2:0.

57. minuta: Maribor je bližje tretjemu, kot pa Rudar prvemu zadetku, prireditelji pa so objavili, da dvoboj v Ljudskem vrtu spremlja 2.300 gledalcev. V zreli priložnosti za povišanje vodstva se je znašel Jan Mlakar, a je udaril mimo vrat.

Začetek drugega polčasa: Pri Rudarju je vstopil v igro novinec Žiga Škoflek, v slačilnici pa je ostal Srb David Hrubik.

Konec prvega polčasa: Mariborčani so si v prvem delu priigrali lepo prednost z 2:0.

43. minuta: Gooooool! 2:0 za Maribor. Po izjemnem prodoru Saše Ivkovića je mrežo knapov z glavo zatresel Dino Hotić. Ljubljančan je v tej sezoni dosegel že šest zadetkov in se pridružil soigralcu Janu Mlakarju na vrhu lestvice najboljših strelcev. To je bil jubilejni 30. gol Maribora v tej sezoni!

Prvi zadetek Dina Hotića:

30. minuta: O tem, kako nevarnejši in podjetnejši je Maribor, priča tudi statistika strelov na gol. Znaša 6:1 za vijolice.Mešanović je zapravil še eno zrelo priložnost za gostitelje.

25. minuta: Goooooool! 1:0 za Maribor. Po podaji Amirja Derviševića s kota, to je bila že njegova deveta asistenca v tej sezoni, je v polno zadel 22-letni Luka Uskoković. Mladi branilec iz Črne gore je dosegel strelski prvenec v 1. SNL, v kateri je zbral osem nastopov.

Zadetek Luke Uskokovića:

14. minuta: Prvič so na vrata Maribora streljali tudi gostje iz Velenja. Poizkušal je Nejc Pušnik, a vratar Maribora ni imel težkega dela.

4. minuta: Prva priložnost na tekmi. Denis Klinar je poslal predložek z desne strani, Jasmin Mešanović pa je z glavo meril mimo vrat.

Začetek tekme: Vijolice so še edini prvoligaški klub brez poraza v tej sezoni, Rudar pa je niz štirih zaporednih porazov prekinil z zmago v Kranju. Vodilni Maribor je v tej sezoni od štirih domačih tekem dobil le eno, kar na treh pa je remiziral. 

Mariborčani imajo najboljši napad v tej sezoni. Dosegli so že 28 zadetkov. Trener Milanič je v udarno enajsterico v konico napada postavil najboljšega strelca 1. SNL Jana Mlakarja (6 zadetkov) in Jasmina Mešanovića. Na klopi ni Luke Zahovića, ki je pred dnevi resda odpravil poškodbo trebušnega zidu, a si je poškodoval gleženj pred koncem sredinega treninga, tako da ga danes ni med kandidati za srečanje proti knapom.

Ob 18. uri se bo prvoligaška karavana ustavila v Ljudskem vrtu, kjer se bosta pomerila Maribor in Rudar. Kakšni začetni ekipi sta izbrala Darko Milanič in Marijan Pušnik?

Uvodna četrtkova tekma med Triglavom in Muro se je končala z visoko zmago Kranjčanov (3:0).

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte