Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 5. 2021,
18.59

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

David Flakus Bosilj ND Gorica NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 6. 5. 2021, 18.59

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Gorica

Aluminij suveren v Kidričevem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Aluminij NK Bravo | Aluminij je zmagal z 2:0. | Foto Grega Valančič / Sportida

Aluminij je zmagal z 2:0.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).

NK Domžale : NK Olimpija, prva liga
Sportal Aluminiju derbi za obstanek, na vrhu vse bolj vroče #video

Kidričani, ki so pogrešali kaznovanega Roka Pršo, so prestali eno najpomembnejših tekem v boju za obstanek. Po eni strani so si domači z zmago zagotovili, da ne morejo več pristati na zadnjem mestu lestvice, saj imajo ob 12 točkah prednosti tudi boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Gorico, po drugi pa so v še večje težave spravili Novogoričane, ki lahko prilezejo največ do devetega mesta oziroma dodatnih kvalifikacij. A tudi to je praktično misija nemogoče, saj za predzadnjim Celjem štiri kroge pred koncem zaostajajo za osem točk.

Čeprav so Kidričani igrali brez kaznovanega trenerja Oskarja Drobneta, se to v prvem polčasu ni prav nič poznalo. Kam se bo nagnila tekma, je nakazala že deseta minuta, ko je Armin Đerlek po levi prišel v kazenski prostor, podal pred gol, kjer je najprej poskusil Haris Kadrić, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil David Flakus Bosilj.

Z izjemo nenatančnega poskusa Johana Nkame v 17. minuti so bili domači tisti, ki so nizali nevarne akcije. V 18. minuti je Đerlek malce z desne strani z roba kazenskega z diagonalnim strelom zadel vratnico, dve minuti zatem je bil le malce premalo natančen Marcel Čermak, v 30. minuti pa je Flakus Bosilj podvojil vodstvo domačih, potem ko je zadel s približno enajstih metrov. Ob koncu polčasa je še višje vodstvo domačih preprečil Matko Zirdum z blokom, nov strel Kadrića pa je v sodniškem dodatku obranil Sorčan.

V drugem polčasu so šele v 63. minuti gosti z več kot 25 metrov poskusili presenetiti Luko Janžekoviča, a neuspešno, neuspešen pa je bil tudi Aljaž Krefl v 66. minuti pri Aluminiju, ki je sicer bolj ali manj brez težav nadzoroval potek tekme. V 69. minuti je imel novo lepo priložnost Flakus Bosilj, a iz ugodnega položaja malce z leve strani žogo poslal čez gol. Isti igralec je bil blizu še 86. minuti, a tudi takrat se izid ob sicer dokaj ni spremenil.

Aluminij bo v 33. krogu v nedeljo gostoval v Kopru, Gorica pa bo gostila Domžale.

Aluminij : Gorica 2:0 (2:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Vukan, Kasapović.

Strelec: 1:0 Flakus Bosilj (10.), 2:0 Flakus Bosilj (30.).

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, Jakšić (od 90. Pantalon), Marinšek (od 81. T. Pečnik), Čermak, Đerlek (od 64. G. Pečnik), Flakus Bosilj (od 90. Ploj), Kadrić (od 81. Krajnc).

Gorica: Sorčan, Mevlja, Zirdum, Tomiček (od 46. Hodžić), M. Kavčič, Nkama (od 61. Mlinarić), Mavretič, Šehić (od 46. Oyewusi), Begić, Cvijanović (od 46. Kačinari), Colley (od 66. Vipotnik).

Rumeni kartoni: G. Pečnik; Mevlja, M. Kavčič, Mavretič.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kidričevem. Aluminij je zmagal z 2:0.

Začetek drugega dela.

Konec prvega polčasa v Kidričevem.

GOOOL! Aluminij je v 30. minuti povedel že z 2:0. Še drugič na tekmi je zadel David Flakus Bosilj, ki je z levico matiral vratarja Gorice Grego Sorčana.

Video: drugi gol Aluminija:

18. minuta: nova priložnost za Aluminij. Do strela v kazenskem prostoru Gorice je prišel Marcel Čermak, ki je zatresel vratnico. Do odbite žoge je prišel Haris Kadrić, a ni uspel zaključiti. Ostaja 1:0.

Video: vratnica Aluminija:

GOOOL! Aluminij je v 10. minuti prišel do vodstva! Odbito žogo je v mrežo Gorice potisnil David Flakus Bosilj.

Video: prvi gol Aluminija:

Začetek tekme v Kidričevem.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi? Za Gorico bo po 704 dneh tekmo znova začel vratar Grega Sorčan.

Začetnih 11 za današnjo tekmo z ND Gorica. ⚽️ #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Četrtek, 06. maj 2021

Ekipa Gorice za obračun z Aluminijem. 🔵⚪ Po poškodbi v prvi enajsterici znova Mevlja, povratnik tudi Šehić. Sorčan med vratnicama prvič po vrnitvi v Novo Gorico. #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi

Objavil/a ND Gorica dne Četrtek, 06. maj 2021

Pred tekmo:

Razpotegnjeni 32. krog Prve lige Telekom Slovenije bo trajal vse do četrtka, ko se bosta v Kidričevem ob 17. uri spopadla Aluminij in Gorica. To bo derbi za obstanek, pri čemer bodo gostitelji branili "varno" osmo mesto, gostje pa bodo napadali zmago, s katero bi lahko še kolikor toliko resno ostali v boju za kaj več od zadnjega mesta. Zaostanek za najbližjimi sosedi je ogromen, vrtnice so z eno nogo že v drugi ligi, tokrat pa jih po hudem polomu, domačih 1:5 z Muro, čaka še zelo zahteven tekmec, Aluminij, ki je svojo kakovost pokazal v nedeljo v Stožicah.

Štajerci potrebujejo točke v boju za obstanek, tako da bi lahko spremljali dvoboj, v katerem ne bo v ospredju želja po lepoti in ugajanju gledalcem, temveč skrb za osvojitev točk. Pomerila se bosta edina kluba v Sloveniji, katerih najboljša strelca nista dosegla več kot tri zadetke. To so Alen Krajnc in David Flakus Bosilj pri Aluminiju oziroma Tjaš Begić in Etien Velikonja pri gostih.

Rakow David Tijanić
Sportal Ljubljančan, ki so ga pri Olimpiji odpisali, na Poljskem veliki junak #video

 

Ne spreglejte