Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 9. 2018,
16.20

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Domžale Senijad Ibričić Gaber Dobrovoljc

Petek, 21. 9. 2018, 16.20

5 let, 6 mesecev

Domžale pred gostovanjem v Mariboru

Lestvica, ki Domžalam ni v čast

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Darko Milanič Simon Rožman | Kdo bo boljše volje po sobotnem derbiju? Simon Rožman ali Darko Milanič? | Foto Žiga Zupan/Sportida

Kdo bo boljše volje po sobotnem derbiju? Simon Rožman ali Darko Milanič?

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V soboto se bodo v derbiju 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije pomerili vodilni Maribor in Domžale, ki so po nizu slabših rezultatov na lestvici padle na peto mesto. Rumeni so nazadnje v prvenstvu zmagali 12. avgusta, v zadnjih štirih krogih pa je bil v 1. SNL slabši le še Rudar. Iz rumenega tabora vseeno pred gostovanjem v Ljudskem vrtu prihajajo optimistične napovedi.

"V dvoboj se podajamo motivirani, saj si želimo čim prej dvigniti rezultatsko krivuljo," pred odhodom na Štajersko sporoča branilec Domžal Gaber Dobrovoljc. "Naloga bo vse prej kot preprosta, a smo v preteklosti že večkrat dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z Mariborom, čeprav v zadnjih tednih nismo najuspešnejši."

Pokal Slovenije Olimpija
Sportal Žreb: Olimpija odhaja v Koper, Maribor pred zahtevno oviro, na katero se pripravlja že cel teden

Domžale le pred Velenjčani

Gaber Dobrovoljc verjame v boljše nadaljevanje sezone. | Foto: Vid Ponikvar Gaber Dobrovoljc verjame v boljše nadaljevanje sezone. Foto: Vid Ponikvar Kako uspešni so sploh Domžalčani? V domačem prvenstvu so nazadnje zmagali, vmes so le v pokalu pričakovano preskočili pokalno oviro v Ivančni Gorici, drugače pa dosegali slabe rezultate in jezili navijače. Vselej je bilo napeto, trikrat so izgubili z najbolj tesno razliko. Zmago pogrešajo vse od 12. avgusta, kar je nekaj, česar Simon Rožman v 1. SNL na domžalski klopi ni vajen.

Mariborčani so v zadnjih štirih krogih najuspešnejši slovenski klub, zbrali so deset točk, eno več od Olimpije in dve več od Gorice. Domžale so izrazito skromne. Osvojile so le eno točko in so boljše le od knapov, ki jim gre na zadnjih tekmah vse narobe. V prvenstvu so izgubili zapored štiri tekme z negativno razliko v zadetkih 0:11!

Uspešnost klubov 1. SNL v zadnjih štirih krogih:

Klub Zmage Remiji Porazi Gol razlike Točke
1. Maribor 3 1 0 11:2 10
2. Olimpija 3 0 1 9:4 9
3. Gorica 2 2 0 5:2 8
4. Aluminij 2 1 1 6:3 7
5. Triglav 2 1 1 7:8 7
6. Celje 1 2 1 3:4 5
7. Mura 1 1 2 5:7 4
8. Krško 1 1 2 2:4 4
9. Domžale 0 1 3 2:5 1
10. Ruidar 0 0 4 0:11 0

Maribor dosega zadetke, zlasti v gosteh

Luka Zahović je s petimi zadetki najboljši strelec 1. SNL. Podobno velja tudi za Jana Mlakarja in Dina Hotića, tako da med vijolicami ne manjka razigranih strelcev. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović je s petimi zadetki najboljši strelec 1. SNL. Podobno velja tudi za Jana Mlakarja in Dina Hotića, tako da med vijolicami ne manjka razigranih strelcev. Foto: Vid Ponikvar Domžalčani so prepričani, da bo kmalu boljše. Napovedujejo preobrat, za napoved lepše jeseni pa želijo spraviti v slabo voljo Maribor. "Verjamemo vase, v svojo kakovost in vsebino, tako da se veselimo derbija v Mariboru. Radi igramo pred polnimi tribunami, to je za nas dodatna motivacija. Maribor je favorit, a favoriti ne zmagujejo vedno," poudarja Dobrovoljc, ki bo imel v soboto veliko dela z najučinkovitejšim napadom prvenstva.

Maribor je dosegel že 26 zadetkov, več kot tri na tekmo, je pa tudi res, da jih največ dosega na gostovanjih. Doma v tej sezoni že dvakrat ni zmagal, z 0:0 je remiziral proti Muri, z 1:1 pa proti Celju. Bi lahko neporažene ostale še Domžale, ki se bodo z vijolicami dvakrat pomerile tudi prihodnji mesec v četrtfinalu pokala Slovenije?

Naj bo scenarij podoben kot lani

Senijad Ibričić napoveduje boljše čase Domžal. Bo v soboto ostal neporažen v Ljudskem vrtu?  | Foto: Žiga Zupan/Sportida Senijad Ibričić napoveduje boljše čase Domžal. Bo v soboto ostal neporažen v Ljudskem vrtu? Foto: Žiga Zupan/Sportida Novopečeni kapetan Senijad Ibričić poudarja, da zaradi slabšega izkupička v zadnjih tednih ni razloga za preplah. "Pomirja nas dejstvo, da nismo igrali slabo. Prav nasprotno, v določenih segmentih in trenutkih smo bili zelo dobri, a je žal odpovedala naša realizacija. Pripravljamo si priložnosti, smo aktivni, zato sem prepričan, da se nam bo kmalu odprlo. Vse to je del nogometa, zgodijo se tudi take tekme. Vse se bo vrnilo, treba je dvigniti glave," sporoča izkušeni zvezni igralec, ki se je v bogati karieri večkrat znašel v podobnih situacijah.

Ve, da Domžale potrebujejo še nekaj časa, da se številni novinci uigrajo z ekipo. Predvideva, da se bodo rumeni prebudili podobno, kot so se lani po padcu, ki je sledil po evropskem izpadu. "Naj bo scenarij podoben kot lani, a z nekoliko hitrejšim dvigom rezultatske krivulje," si želi nekdanji reprezentant BiH. Gostovanje v Ljudskem vrtu doživlja kot idealno priložnost za dvig.

"Morda je celo dobro, da nas čaka gostovanje v Mariboru, ki s svojo kakovostjo in ugledom iz vsakega tekmeca izvleče maksimum. Vemo, da je Maribor v odlični formi, da dosega veliko zadetkov, a tudi mi imamo kakovost, predvsem pa željo, da se jim zoperstavimo," se najboljši posameznik 1. SNL v prejšnji sezoni veseli atraktivnega gostovanja.

Domžalčani na zadnjih dveh gostovanjih v Ljudskem vrtu niso izgubili.

Zadnjih pet gostovanj Domžal v Mariboru:

Maribor : Domžale 1:2 (13. marec 2018)
Maribor : Domžale 0:0 (11. avgust 2017)
Maribor : Domžale 1:0 (22. april 2017)
Maribor : Domžale 3:1 (1. oktober 2016)
Maribor : Domžale 2:1 (9. april 2016)

Derbi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Domžalami se bo začel v soboto ob 20.15, sodil pa bo Damir Skomina. Najboljši delivec pravice je prejšnji konec tedna v Murski Soboti dvignil kar nekaj prahu. Kako se bo odrezal na Štajerskem?

Nejc Vidmar
Sportal Hčerki prepričal, da še vedno trenira
NK Olimpija
Sportal Olimpija na podoben način kot Maribor v četrtfinale pokala
Sportal Kdo je zabil najlepšega? #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte