Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
12.20

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor Arnel Jakupović

Četrtek, 7. 9. 2023, 12.20

7 mesecev, 4 tedne

Poškodba Arnela Jakupovića

Nove težave za NK Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
NK Maribor Arnel Jakupović | Arnel Jakupović bo moral počivati vsaj štiri tedne. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Arnel Jakupović bo moral počivati vsaj štiri tedne.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaše Maribora, ki so v zadnjih treh prvoligaških nastopih osvojili le dve točki in na lestvici zdrsnili na četrto mesto, čaka po reprezentančnem premoru veliki derbi. V Stožicah se bodo pomerili proti branilcu naslova Olimpiji, trener Damir Krznar pa v konici napada ne bo mogel računati na najboljšega strelca Arnela Jakupovića. Avstrijski napadalec bo zaradi poškodbe mišice odsoten štiri tedne.

Celje Maribor
Sportal Olimpija osvojila Fazanerijo, celjska pravljica se nadaljuje
Maribor je v času reprezentančnega premora v četrtek popoldne odigral pripravljalno tekmo in v Ljudskem vrtu s 2:3 izgubil z Bravom.

V mariborskem klubu imajo v tej sezoni veliko težav s poškodbami. Kmalu po prihodu se je na seznamu poškodovanih igralcev znašel Alžirec Hilal Soudani, od katerega so v taboru vijolic po odhodu Žana Vipotnika pričakovali veliko. Vrzel v napadu, kar se tiče doseganja zadetkov, je prevzel Arnel Jakupović. Mreže je tresel v nizu, tako na domačih kot tudi evropskih tekmah, Maribor je z njegovo veliko pomočjo v kvalifikacijah za konferenčno ligo vendarle preskočil oviri iz Malte in Luksemburga, v 1. SNL pa je bil kar nekaj časa na vrhu lestvice najboljših strelcev.

V 1. SNL je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V 1. SNL je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Pozneje, ko je Maribor "pozabil" na zmage, v prvenstvu je remiziral proti Rogaški in Domžalam, v zadnjem štajerskem derbiju ostal praznih rok pri vodilnem Celju (0:2), v Evropi pa je bil dvakrat boljši turški velikan Fenerbahče, se je v taboru 16-kratnih državnih prvakov naselilo nezadovoljstvo. Številni poletni novinci še niso dali tistega, kar bi od njih pričakoval športni direktor Marko Šuler, po zadnjih tekmah je večkrat s predstavami varovancev izrazil nezadovoljstvo tudi trener Damir Krznar. Med reprezentančnim premorom želi čim bolj uigrati zasedbo in jo pripraviti na vroče nadaljevanje sezone, saj bo Maribor 16. septembra gostoval pri večnem tekmecu Olimpiji.

Vijolice pa se bodo na gostovanje v Stožice odpravile oslabljene, saj v napadu ne bo najboljšega strelca Maribora. Manjkal bo Jakupović, ki si je na zadnji tekmi v knežjem mestu poškodoval zadnjo stegensko mišico, po opravljenih preiskavah pa so mu zdravniki predpisali vsaj štiri tedne počitka. Mariborčane so tako doletele nove težave.

Ne spreglejte