SiolNET. Sportal Olimpizem
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Visoke kazni za olimpijske nagce

4

termometer

 | Foto:
Tisti ljubitelji športa, ki tekmovalno dogajanje popestrijo tako, da goli pritečejo na igrišče, bodo dvakrat premislili, preden se bodo takšnega podviga lotili na olimpijskih igrah 2012 v Londonu.

Prireditelji iger namreč v sodelovanju z britanskimi oblastmi pripravljajo strog pravilnik in visoke denarne kazni za takšno početje. Britanski parlament bo namreč obravnaval predlog ministrstva za šport, medije in kulturo. V predlogu je tudi člen, ki določa kazni za "razkazovanje človeškega telesa", te pa znašajo tudi 20.000 funtov oziroma 22.800 evrov. Predlog so že obravnavali v spodnjem domu parlamenta.

Uradno so sicer tak predlog pripravili zaradi zaščite pravic oglaševalcev. Številni goli gledalci oziroma "streakers", kot jih imenujejo v angleščini, imajo na koži napisana sporočila, nemalokrat tudi reklamne narave. Na velikih športnih prireditvah, kakršne so olimpijske igre, pa je strogo prepovedano t.i. prikrito oglaševanje. "Gre za preprečevanje poskusov takšnega oglaševanja, zato si prizadevamo te stvari izkoreniniti. Pokrovitelji plačajo velikanske zneske, da so na igrah uradni oglaševalci," so sporočili iz ministrstva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin