Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
8.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 8.38

6 let, 7 mesecev

Tahirovič srebrn, Kolaričeva bronasta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Emil Tahirovič je v pestrem sredinem dnevu na sredozemskih igrah v Pescari osvojil srebrno medaljo v disciplini 50 m prsno, bero slovenskih medalj pa je dopolnila Nina Kolarič v skoku v daljino.

Na stadionu Adriatico so bili dejavni atleti, v zalivu Turistico jadralci, na terenih pa tudi telovadci, tenisač, rokometašice, odbojkarji, še zadnjič plavalci, karateist, balinarji, petankarici, golfisti, konjeniki.

Plavalci so končali s svojim sporedom. Zadnji dan je Emil Tahirovič osvojil srebrno medaljo na 50 m prsno, v isti disciplini pa je bil Matjaž Markič četrti. Četrto mesto sta osvojili tudi ženska in moška štafeta 4 x 100 mešano (Nina Sovinek, Anja Čarman, Sofija Djelić in Nina Drolc; Robert Žbogar, Matjaž Markič, Peter Mankoč in Emil Tahirovič). Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tekmi za sedmo mesto premagala Italijo s 44:27 (19:11). Nastopili so tudi slovenski konjeniki, ki so dosegli skupno deveto mesto.

Na sporedu je bil drugi atletski dan tekmovanja. Nina Kolarič je v skoku v daljino osvojila bronasto medaljo. Sebastijan Jagarinec je bil v teku na 400 m drugi v tretji skupini (46,73) in se zanesljivo po mestih in z osmim izidom uvrstil v finale, ki bo na sporedu v četrtek. V finalu teka na 100 m je bila Kranjčanka Tina Murn peta (11,58) in bronasto odličje zgrešila za tri stotinke, Ljubljančanka Pia Tajnikar pa osma (11,66). Marina Tomič (100 m ovire) se je prebila skozi kvalifikacije v veliki finale. V polfinalu moškega teka na 100 m je Gregor Kokalovič na 100 m v drugi skupini zasedel peto mesto (10,53) in se z devetim izidom ni uvrstil v večerni finale.

Balinarja Petra Pivk in Aleš Borčnik sta se uvrstila v polfinale hitrostnega zbijanja - Borčnik je imel celo prvi izid četrtfinala. Teniški igralec Tomislav Ternar je izpadel v četrtfinalu teniškega turnirja. Petankarici sta v petem krogu ujeli drugo zmago. Odbojkarici na mivki Simona in Erika Fabjan sta v četrtfinalu izgubili s francosko navezo Astruc - Gemise-Fareau, v obračunu za razvrstitev od 5. do 8. mesta pa sta ugnali turško kombinacijo Zulfiye Gundogdu - Bahanur Sahin. Jadralci so zaradi brevetrja opravili le z enim plovom, stanje Slovencev v skupni razvrstitvi pa se ni bistveno spremenilo. Slovenski golfist Tim Gornik je tretji tekmovalni dan sredozemskih iger v Pescari končal na drugem mestu. Z nastopom pa je že končal še zadnji slovenski predstavnik v karateju Omer Tabaković .

V športni gimnastiki sta Saša Golob in Ivana Kamnikar mnogoboj končali med deseterico, Alen Dimic in Žiga Britovšek pa sta v isti disciplini osvojila enajsto oziroma petnajsto mesto.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v tretjem krogu (skupina A) premagala Maroko s 3:0 (15, 18, 22).

Ne spreglejte